Publicerad den Lämna en kommentar

17 års erfarenhet av strumpor på nätet

Det är nu ungefär 17 år sedan jag började sälja strumpor på nätet. Då var vi tre olika butiker som valt att specialisera oss på att sälja strumpor på nätet. När jag började kunde jag inte jättemycket om strumpor. Jag visste att det är något som nästan alla använder och man behöver nya regelbundet. En perfekt affärsidé.

I början var det vi tre som slogs om kunderna. Vi köpte in våra strumpor från samma ställe, men hade lite olika inriktningar på utbudet. Själv valde jag att gå vägen med olika mönstrade strumporna framförallt till dam. Det var strumpor med hundar och katter som sålde absolut bäst för mig. Jag såg att en av de andra butikerna valde att gå mer på sportsockar, så vi fanns där sida vid sida och kämpade på.

Efterhand så har det senare tillkommit en del andra butiker som säljer strumpor på nätet. Helt ärligt har jag slutat hålla koll på dem alla. De får köra sin grej, jag tänker fortsätta med det jag gör. Jag märkte nämligen ett stort behov när jag första gången tog hem tåstrumpor. Jag hann knappt få hem dem innan de var slut. Så jag beställde hem fler och fler, om och om igen. Sedan jag tog hem de första tåstrumporna har de haft en given plats i sortimentet.

Men att sälja tåstrumpor var en helt annan grej än att bara sälja vanliga strumpor. Vanliga strumpor kräver inte så mycket förklaring. Med tåstrumporna insåg jag att jag behövde lära mig mera. Mycket mera! Jag behövde lära mig om fötter och vilka problem som kan vara kopplade till fötter.

Skav mellan tårna är ett vanligt problem, precis som svamp. Vid närmare efterforskningar hittade jag andra problem. Därför började sortimentet sakta men säkert förändras från mönstrade damstrumpor med hundar och katter till strumpor som hjälper användaren. Och det är här jag är idag. Efter 17 år med strumpor på nätet så är jag glad att jag idag erbjuder mina kunder strumpor som kan hjälpa dem. Visst var det roligt att sälja strumpor med roliga motiv, men det är ännu roligare att sälja strumpor som hjälper.

Att sälja strumpor som hjälper, anser jag dock inte att vem som helst ska göra. Jag tycker att man måste försöka sätta sig in i det som användaren upplever. Det är bland annat därför som jag är medlem i Diabetesförbundet och läser deras tidning. Jag vill lära mig mera om diabetes och jag vill följa med i utvecklingen av nya hjälpmedel och vilka hinder diabetikern stöter på.

Genom att jag lärt mig mera om bland annat diabetes, så har jag insett att det är en sjukdom som yttrar sig olika för olika personer. En del behöver verkligen använda strumpor som är specialgjorda för diabetiker. D.v.s. strumpor utan resår och sömmar och gärna med en extra tjock sula som hjälper dem att hålla foten varm. Men alla diabetiker behöver inte det. Alla bör vara uppmärksamma på skavsår, men de kanske ändå inte behöver en strumpa speciellt för diabetiker.

17 års erfarenhet av strumpor på nätet har alltså lett hit. Idag är det som sagt mängder med butiker som säljer strumpor på nätet. Det finns butiker med liknande utbud som du hittar här på Strumpbutiken. Men få av dem har 17 års erfarenhet av att sälja strumpor. Och få av dem läser diabetestidningar.

Jag hoppas kunna vara kvar här i minst 17 år till, för mitt hjärta brinner nu inte längre bara för strumpor utan för att hjälpa dig som behöver speciella strumpor. Och jag är både stolt och glad att erbjuda just de strumpor som nu finns i sortimentet. Det är strumpor som jag själv använder varje dag, trots att jag inte upplever några speciella problem. Mina fötter mår bra av bra sockar och det kommer dina också att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *