Bambu ett bra val av material till strumpor

Har du någon gång haft på dig en tröja som sticks och kliar? Det är inte många kläder idag som tillverkas så att de upplevs som kliande och stickiga. Men det är ändå skillnad på olika material. Som du vet finns det nästan oändligt många olika material till kläder. Det kanske mest udda är väl Lady Gagas klänning av kött. Läs mer om det på aftonbladet ->

När det kommer till strumpor är det oftast något färre material att välja mellan. Absolut vanligast är strumpor gjorda av bomull med inslag av någon form av polyamid och/eller spandex. Men att producera bomull för att förse hela världens befolkning med kläder, inklusive strumpor kostar på. Att odla bomull kräver bland annat enorma mängder vatten och även olika bekämpningsmedel.

Ett material som nu blivit allt vanligare är bambu. Att använda kläder gjorda av bambu har många fördelar. Bambu växer snabbt och behöver inte bevattnas. Inte heller behövs det några bekämpningsmedel vid odlingen. Däremot krävs det en del kemikalier när man producerar fibrer till textilindustrin av bambu.

Precis som med allt annat så är det skillnad på tillverkare och tillverkare. När du väljer att köpa ett plagg gjort av bambu, förvissa dig om att fibern är producerad i en sluten process. Det innebär att flera kemikalier återanvänds om och om igen. När kemikalierna är färdig använda ska de återvinnas.

Även vatten behövs för att framställa bambu-fiber, precis som vid framställning av bomull som måste tvättas. Den bambu som produceras i en sluten process återanvänder även vattnet i så hög grad som möjligt.

Bambu fibern har fantastiska egenskaper

Ja, det låter bra, tänker du. Men vad har jag för glädje av det? Jag har känsligt hud som lätt blir irriterad, jag bryr mig inte om hur mina strumpor produceras, bara de är sköna att ha på sig.

Det förstår jag, men det fantastiska med bambun är att den inte bara produceras på ett bra sätt. Den är väldigt mycket mjukare. Eftersom bambu-fibern är rundare, så blir den mjukare. Perfekt för dig som har känslig hud.

Bambu-fibern är faktiskt ihålig, vilket även gör den bättre på att reglera värme.

Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst för dig om bambu, för jag är själv helt förälskad i det mjuka materialet. Men jag ska inte ta upp mer av din värdefulla tid. Istället skickar jag dig direkt till alla bambustrumporna. I vårt sortiment finns det både vanliga strumpor, stödstrumpor och diabetesstrumpor som är gjorda av bambu.

Vilken storlek behöver du på dina bambustumpor?

Lämna en kommentar