Bambu Strumpor och Underkläder

Varför Strumpor och Underkläder av Bambu?

Bambu är tack vare sina runda fibrer ett mjukt och följsamt material vilket passar bra för den som har känslig hud. Bambun hjälper även till att hålla huden sval och verkar fuktighetsreglerande. De sockar vi erbjuder som är gjorda av bambu har så kallad ”komfortresår” vilket innebär att de inte sitter åt runt benet lika hårt som en ”vanlig” strumpa. Även tå-sömmen är gjord för att ha så liten påverkan som möjligt.

Är du extremt känslig för tryck mot ben och om tå-söm brukar vara ett problem för dig, då rekommenderar vi dock strumpor ur kategorin Diabetessock istället.

Främsta anledningen till att välja strumpor och underkläder som är gjorda av bambu är att de är extremt mjuka och behagliga att ha närmast huden och personligen uppskattar jag att de är naturligt antibakteriella.

Bambu, ett bra miljöval?

Bambu räknas som ett gräs och det växer bland annat i Kina. Det finns flera olika sorters bambu, precis som det finns flera olika sorters rosor eller pelargonier. Den sort som används för att tillverka kläder är en sort som inte den hotade pandan tycker om. Kläd-bambun växer dessutom på annan plats än där pandan lever. Bambu odlas helt utan både konstgödsel och bekämpningsmedel, vilket gör den skonsam mot miljön. Inte heller behöver man slösa vatten på bambun eftersom det räcker med det vatten som regnar ner på plantorna.

Bambun som används för att tillverka kläder växer med en enorm hastighet. De kan växa över en meter om dagen. Och eftersom det är ett gräs, skulle man kunna säga att det växer som ogräs 🙂 Och vad kan bli bättre än att göra kläder av något som växer som ogräs…

Hur blir bambun fiber som man kan göra kläder av?

Att tillverka bambu-fiber är en kemisk process. Det krävs alltså ett antal kemikalier för att göra bambun så mjuk som den är i de plagg vi säljer. De kemikalier som används när våra bambu-strumpor och underkläder tillverkas, återanvänds om och om igen i en sluten process. Eftersom processen är sluten går det även åt mindre mängd vatten än vid till exempel framställning av bomull som ska användas för att tillverka kläder.

Vad söker du som är gjort av Bambu?