Diabetes -test

Vi säljer väldigt många strumpor som är speciellt gjorda för dig som har diabetes. Det är t.ex. strumpor med lös resår och strumpor med extra mjuk och kraftig sula.

Eftersom jag själv lyckligtvis inte har diabetes har jag hittills varit ganska okunnig inom området. Att sälja strumpor till diabetiker men inte kunna något om diabetes kändes inte bra. Därför bestämde jag mig redan i somras för att gå med i diabetesföreningen så att jag kan lära mig mer. Jag beställde hem flera olika broschyrer och har nu läst på lite.

Jag började med att göra ett test (helt gratis) på diabetesförbundets hemsida. Du hittar testet här och jag rekommenderar verkligen alla att göra det. http://diabetes.se/sv/Diabetes/Att-fa-diabetes/Testa-din-risk-att-fa-typ-2-diabetes/. Det visade sig att risken för att jag ska få diabetes är ganska stor eftersom jag rör mig för lite och därmed skaffat mig ett högt BMI.

Idag har ca 50.000 personer i Sverige det som kallas Diabetes typ 1 och ca 350.000 har s.k. diabetes typ 2. Det är diabetes typ två som ibland kallas för åldersdiabetes, men det skulle lika gärna kunna kallas överviktsdiabetes eftersom risken att få diabetes typ två ökar markant om man är överviktig.

Mer om Diabetes och våra diabetesstrumpor kommer framöver.

Diabetesförbundets sida där du kan testa hur stor risk det är att just du ska drabbas av Diabetes
Diabetesförbundets sida där du kan testa hur stor risk det är att just du ska drabbas av Diabetes

Lämna en kommentar