Diabetessock, inte bara för diabetiker

Eftersom diabetessockarna kallas just för diabetessock, så kanske du tror att de inte är något för dig eftersom du inte har diabetes. Det trodde jag väldigt länge. Men då går du, precis som jag gjorde, miste om något. Personligen är diabetessockarna just nu mina favoriter.

För ungefär ett år sedan började jag få ont i hälen. Jag tänkte först inte så mycket på det. Har sedan jag föll av hästen i full galopp problem med ryggen och tänkte att det kanske hade något med ryggen att göra. Men problemet gav inte med sig. Till slut insåg jag att det måste vara något annat. Nu vet jag att det är hälsoporre. Visst har problemen med ryggen hjälpt till, men det huvudsakliga problemet låg i att jag gjorde mina dagliga promenader med hunden i typ arbetskängor. Det var inte någon bra idé och det kan jag starkt avråda från.

När man väl fått hälsporre så vill det inte riktigt ge med sig. Eller i alla fall så verkar det vara något som jag får leva med ett tag. Nu använder jag alltid rätt skor när jag går ut med hunden. Jag visste såklart redan innan att rätt skor är viktigt, men tänkte inte så långt som till arbetsskorna. De skulle jag ju bara ha när jag mockade i stallet och arbetsskor är lite som de är.

Nu har jag bättre skor på fötterna i alla lägen. Men problemet med hälsporre försvinner inte för att man plötsligt börjar gå med rätt skor alltid. Och det är ju inte bara när man har skor på fötterna som det gör ont.

Av någon underlig anledning så hade jag inte provat diabetessockarna förut. Jag tänkte att eftersom jag inte har diabetes så är det inget för mig. Men så fel jag hade. Diabetes strumporna är som sagt mina favoriter just nu. De är så sköna att ha på sig. Det är som att gå på moln.

Du som har hälsporre vet vad skillnaden är med något mjukt under fötterna. Du precis som jag har förmodligen provat hundratals olika inläggssulor och tusentals olika andra knep för att göra tillvaron lite mer behaglig. Har du hittat ett bra knep så fortsätt med det och skicka gärna ett mejl och berätta. Men komplettera gärna med ett par diabetessockar också. Kanske kan de hjälpa dig lika mycket som de hjälper mig.

Här hittar du alla diabetessockar med frottésula ->

Ta hand om dig!

Lämna en kommentar