Publicerad den Lämna en kommentar

Diabetessockar med tiger-mönster

Det finns många vilda djur som är väldigt fina. Personligen tycker jag dock att tigern är ett av de finaste djuren.

En fullvuxen tigerhane kan bli över 3 meter lång (inklusive svansen) och dess hörntänder kan bli upp till tio cm långa. Så även om jag tycker att tigern är fin, så är det inget djur jag skulle vilja möta i det vilda. Det är dock inte speciellt troligt att jag kommer att möta någon tiger här i Sverige eftersom alla vilda tigrar lever i Asien.

Tigern har länge varit hotad, men enligt senaste uppskattningen så har de ökat något i antal. År 2016 uppskattade man antalet vilda tigrar till 3.900 medan man i år tror att det är ungefär 4.500 tigrar.

Anledningen till att tigern tidigare minskade med ungefär 97% berodde bland annat på tjuvjakt och att de skogar och gräsmarker där tigern normalt lever, har försvunnit. I början av 1900-talet fanns det faktiskt ungefär 100.000 vilda tigrar.

Vad har tigrar med strumpor att göra?

Jo, de nyaste diabetessockarna är tiger-mönstrade. Och eftersom den vilda tigern fortfarande behöver mycket hjälp, så kommer hela 10% av försäljning av dessa tiger-mönstrade diabetessockar att gå till wwf som jobbar aktivt med att hjälpa tigern. Hur mycket kan vi tillsammans hjälpa tigern med genom de här strumporna?

Enligt wwf så kan man för 65:- förse en parkvakt med ett första hjälpen-kit. Inte för att jag vet vad ett första hjälpen kit gör för skillnad om man möter en tiger, men jag antar att det kan vara bra att ha. För 375:- kan vakten får en walkie talkie. Och om wwf får 4350:- kan de hjälpa till att rigga ett par kamerafällor för tigerövervakning.

Läs gärna mer om wwf och tigern på följande länkar:

De nya diabetessockarna hittar du via dessa länkar:

De här sockarna är utan resårstickning i skaftet och har ingen tåsöm på insidan vilket gör den skonsam mot tårna. Däremot har socken en mjuk frottésula som hjälper till att hålla foten varm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *