Publicerad den Lämna en kommentar

Fantastiska tåstrumpor

Jag har skrivit ganska mycket om framförallt diabetessockar, men även om stödstrumpor under 2022. Personligen så tycker jag att diabetessockarna är de bästa som finns och kanske är det därför de fått så mycket uppmärksamhet av mig här.

Tåstrumpor nämndes endast sex gånger och med tanke på att jag skriver 2-3 inlägg i månaden, så är det ganska lite. Alla inlägg i kategorin tåstrumpor hittar du här ->

I år började jag med inlägg som bland annat handlade om tåstrumpor och idag tänkte jag fortsätta. Vad finns det då att säga om tåstrumpor? Något nytt? Nej, inte direkt, men det som är så fantastiskt med tåstrumpor tål att upprepas. De har otroligt många fördelar jämfört med ”vanliga” sockar.

Vad är det som är så bra med tåstrumpor?

Bland annat tycker jag att det där med att tårna omedvetet rör sig mer när man har tåstrumpor på sig än om man har andra typer av strumpor är väldigt häftigt. Tänk om det var en annan kroppsdel som vi plötsligt började använda mera. En arm till exempel. Folk skulle ju helt klart tro att man blivit tokig om man gick omkring och viftade med armarna hela dagen. Och personligen skulle jag inte vilja gå in i en porslinsaffär med en sådan arm. Men tänk hur den armen skulle utvecklas. Mer muskler bland annat.

Det är precis det som händer i foten när du rör dina tår mera. Och inte bara det. Din balans påverkas av dina tår och fötter. Det är nervändarna i tårna som hjälper dina fötter att balansera din kropp när du går.

När du rör tårna mera så ökar även blodcirkulationen. Och det är bra ur väldigt många synvinklar. Bland annat bidrar ökad blodcirkulation till att reglera värmen i foten. Så om du har problem med kalla fötter kan tåstrumpor absolut vara ett alternativ värt att testa.

På Vivobarefoot så finns det ett inlägg med 15 saker du inte visste om dina fötter. Intressant läsning! Kan jag verkligen rekommendera. Fråga tre där handlar om vad dina tår är till för.

Jag tycker såklart att du ska läsa hela artikeln, för det står mycket intressant i den och det som står under punkt 15 är högst relevant även för tåstrumpor. Där står det om fördelarna med att gå barfota, men som sagt gäller det även om man använder tåstrumpor eftersom man med tåstrumpor kommer så nära barfota man kan komma.

Har du aldrig använt tåstrumpor?

Har man aldrig använt tåstrumpor kan det i början kännas lite ovant. Många tror att det kommer att kännas obehagligt att ha något mellan tårna. Men det är en vane sak. Vill man kan man ju bestämma sig för att gå med tåstrumpor en dag i veckan för att vänja sig själv. Alla fördelarna märker du antagligen inte efter första gången. Det du skulle kunna märka effekterna av är ökad blodcirkulation, vilket som sagt bland annat gör att värmen i foten regleras bättre.

Strumpbutiken och Tåstrumpor

Här på Strumpbutiken.com kan du köpa antingen Toetoe tåstrumpor eller Bola tåstrumpor. Bolas tåstrumpor är i klassiska färger som alltid funkar; svart, marin grå.

Toetoes tåstrumpor finns i flera olika varianter. Det finns randiga i olika kombinationer, även som overknee. Men du hittar även lite grövre tåstrumpor av ull.

Vilka är bäst då? Smaksak skulle jag säga. Båda företagen är experter på det de gör. Bolas tåstrumpor är stickade i Sverige 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *