Publicerad den Lämna en kommentar

Nya tåstrumpor, stickade i Sverige

Äntligen har det blivit påfyllning av tåstrumpor.

Nu finns det Svarta, Marin och Ljusgrå tåstrumpor från Bola i butiken. Bola tillverkar sina strumpor i västergötland och så här säger de själv om sin tillverkning:

Det är detaljer som skiljer våra strumpor från andra. Omsorgen om garnet, hur strumpan stickas, dess sömnad och hur den pressas. Sömmar som inte skaver, resårer som gör att strumpan sitter uppe utan att sitta åt. Noggrann avsyning och kvalitetskontroll. Små, små detaljer men ack så viktiga för att resultatet skall bli bra.

Sedan tidigare har vi haft de Svarta och Marin tåstrumporna i sortimentet, men nu finns det alltså även en ljusgrå strumpa med tår.

Bola tåstrumpor är helt utan sömmar. Det betyder att det inte finns några sömmar eller knutar som kan ge skav och obehag. Om du har problem med tår som ligger och skaver mot varandra, så är tåstrumpor ett bra hjälpmedel eftersom de ger varje tå ett litet skydd. Att det är en markerad häl bidrar också till att minska risken för skav eftersom strumporna sitter bättre och på så sätt blir det inga rynkor som skaver.

Blodcirkulationen i ben och fot är väldigt viktig. På Bolas tåstrumpor är det en lite bredare resår, som är gjord med tanke på just blodcirkulationen. Överhuvudtaget så ger användandet av tåstrumpor bättre blodcirkulation eftersom man omedvetet rör mer på tårna när man har tåstrumpor på sig. När man rör tårna mer, så ökar blodcirkulationen i ben och fot.

Att använda tåstrumpor kan alltså vara en god hjälp om man upplever något problem med fötterna. Tänk bara på att inga strumpor i världen ska ersätta en god kontakt med läkare om man har problem. Strumporna är ett hjälpmedel som kan eventuellt kan lindra besvär.

Bolas tåstrumpor finns i storlekarna 35-38, 39-42 och 43-46.

Alla tåstrumpor, både Bola och Toetoe, hittar du här ->

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *