Om Diabetes i tidningen Land

Jag blir glad när Diabetes uppmärksammas i tidningar som läses av flera olika typer av människor. Diabetes är en folksjukdom och kunskap behöver spridas. I tidningen Land, nummer 38 som kom ut den 17 september 2021, så får vi träffa Marie som fick diagnosen Diabetes typ 2. Tidningen skriver om Marie på ett helt uppslag och hela sidan efter får vi träffa forskaren Sofia Carlsson.

Enligt artikeln var det en tillfällighet att Marie upptäckte att hon hade Diabetes. Forskaren Sofia menar att många inte vet om att de har diabetes typ 2. Om du är överviktig och har någon i släkten som har diabetes, bör du gå och testa dig! Enligt Sofia kommer symtomen ofta smygande och kan bland annat vara ökad törst, stora urinmängder och trötthet.

Det är viktigt att snabbt få kontroll över sina blodsockervärden när man har drabbats av diabetes typ 2. Annars är risken för vidare sjukdomar större. Bland annat är det ökad risk för hjärtinfarkt.

När Marie fick sin diagnos bestämde hon sig för att ändra sin livsstil. Hon valde att motionera mera och att äta bättre mat. I tidningen ger hon sina bästa tips vid typ-2 diabetes. Hon menar bland annat att:

  • allt handlar om att ställa om hjärnan, sätta mål och ha disciplin.
  • Powerwalka är bästa sättet att komma igång..
  • Ät frukost, lunch och middag regelbundet. Fyll minst halva tallriken med grönsaker. Skippa kvällsmackan.

Med hjälp av sin ändrade livsstil lyckades Marie gå ner 18 kilo på 5 månader och slipper mediciner mot diabetes. Detta är naturligtvis inte något alla kan lyckas med, men alla kan se det som inspiration och peppas av hennes fantastiska resultat.

Äta bra mat med mycket grönsaker behöver vi alla göra. Och dagliga promenader är också positivt för hälsan för alla människor, inte bara de som fått diagnosen Diabetes. Själv blev jag väldigt inspirerad av artikeln och tog genast en morot istället för den macka jag tänkt och därefter en rask promenad med hunden.

Artikeln finns att läsa på tidningen Lands hemsida ->

Alla artiklar om Diabetes här på Strumpbutiken har jag samlat i en egen kategori för att de ska vara enklare för dig att hitta.

Lämna en kommentar