Strumpor som värmer

Jag hittade ett inlägg på http://halsa.ifokus.se som heter ”Strumpor när man är sjuk”. Du hittar det här…

Det är en kvinna som kallar sig SimsBrooke som skrivit det. Hon berättar att hon ofta är kall om fötterna och att hon gärna har strumpor på sig när hon sover. Det är några som har svarat på hennes inlägg och en del håller med, andra inte. Precis så som det ska vara alltså eftersom vi alla är olika.

Det jag vill tillägga är vilka strumpor förutom de uppenbara raggsockarna, som kan hjälpa till att hålla fötterna varma.

Att raggsockar håller värmen beror ju dels på att de är lite grövre, men kanske viktigast är att de är gjorda av ull. Ull är nämligen väldigt bra på att hålla fötter lagom varma. Ull värmer när det är kallt och känns svalt när det är varmt.

Bambu har samma effekt som raggsockar och kan vara ett bra alternativ när man inte vill gå omkring med sockar av ull som ju ibland är lite grövre.

En av anledningarna till att man fryser om fötterna kan vara att blodcirkulationen inte är den bästa. För att få fart på blodcirkulationen kan man vifta med tårna. Det kanske är lite jobbigt att gå omkring och tänka på att man ska vifta med tårna hela dagarna bara för att man ska hålla sig lagom varm om fötterna.

Det är därför som vi rekommenderar tåstrumpor. Med Toetoe tåstrumpor på fötterna kommer dina tår helt naturligt och utan att du tänker på det, röra sig mera. Därmed kommer blodcirkulationen att öka och dina fötter kommer att vara mera lagom varma.

Är du riktigt frusen så finns det faktiskt tåstrumpor som är gjorda av ull, vilket gör att du kommer att få det bästa ur två världar. Både tåstrumpor och ull på samma gång.

Alla Toetoe tåstrumpor hittar du här…

Tåstrumpor av ull finns här…

Vill du har värmen längre upp på benet kanske ett par overknee tåstrumpor kan passa. Overknee tåstrumporna hittar du här…

Vill du testa de väldigt mjuka bambustrumporna, så har vi dem här…

Lämna en kommentar