Svettning och Diabetes

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen; Jag är väldigt tacksam att jag inte har diabetes. Men eftersom jag erbjuder strumpor som är speciellt gjorda för diabetiker vill jag gärna lära mig mer om diabetes och hur det påverkar både den som själv lider av det och de som finns runt omkring den drabbade. Jag är med och stödjer diabetesförbundet och får deras tidning. I tidning nr. 4 2015, är det en ung kvinna som berättar om ett problem som jag inte hade en aning om.

Om man har diabetes, finns det även risk att få andra mer eller mindre vanliga sjukdomar. Kvinnan i tidningen berättar om stora problem med svettningar och tydligen är det nästan 300.000 personer i Sverige som lider av samma problem. Kvinnan i tidningen berättar att hon svettas så mycket om fötterna att det känns som att gå med vatten i våta gummistövlar. Även på flera andra ställen svettas hon rejält, t.o.m. så att byglarna i hennes bh rostar.

I Sverige är det svårt att få den hjälp man behöver vid dessa problem. En del av de som lider av dessa problem tvingas åka utomlands för att lösa det. Bland annat kan man åka till Köpenhamn och betala 37.000:- för en behandling som kanske måste göras 2  till 3 gånger på ett år. Även om man har pengarna så är det en smärtsam behandling. Kvinnan i tidningen får Botoxliknande injektioner i fötter och armhålor, men för att få det i fötterna måste de först tömmas på blod.

Jag kan tyvärr inte hjälpa varken kvinnan i tidningen eller någon annan med dessa problem, men jag tänker fortsätta att informera bland annat här i bloggen om problem relaterade till diabetes. Jag tror och hoppas att kunskap och information bland allmänheten leder till att det allmänna intresset växer och att det i sin tur leder till att de som är drabbade kan få mer hjälp. Är du inte med och stöttar diabetesförbundet, så bli medlem där idag. Det kostar en bit över 200:- och för det får du tidningen och viktigast av allt, visar du ditt stöd för de som är drabbade. Man behöver såklart inte varken ha diabetes själv eller känna någon som har det för att vara med. Alla kan vara med och alla kan på så sätt visa sitt stöd och hjälpa de som har diabetes.

Här på Strumpbutiken tänker vi såklart fortsätta att hjälpa till med strumpor som är lite bättre för dig med diabetes. Strumpor utan resår i skaftet och med extra kraftig sula kan vara en god hjälp.

Diabeteslogo-ny

Lämna en kommentar