Vanliga människor har diabetes

Jag borde kanske skriva om strumpor här hela tiden, eftersom jag ju säljer det. Men det är ju inga vanliga strumpor jag säljer. Jag säljer ju diabetesstrumpor och då är det inte mer än rätt att jag försöker sätta mig in i diabetikers liv.

Men jag har förstått att livet för en diabetiker kan se så väldigt olika ut. Därför fortsätter jag att läsa om olika personer som fått diagnosen. Och det är ju helt vanliga människor! Det skulle kunna vara vem som helst av oss.

Det som diabetiker har gemensamt är i huvudsak att de tvingas kämpa och i många fall avstå från sådant som alla andra får och kan göra, istället tvingas de göra sådant som andra aldrig behöver göra.

Att läsa bloggar som diabetiker driver är väldigt lärorikt. Idag läste jag till exempel om Sofia Segersson, som fick sin diabetesdiagnos för ungefär 13 år sedan. Inlägget jag läste var på sidan livet och diabetes och handlade om hur det var för henne att bli och vara gravid. Läs gärna själv hennes inlägg:

Jag är imponerad. Jag är inte säker på att jag hade klarat av det. Jag har tre nu nästan vuxna barn vet vad graviditet kan betyda. Men att ha diabetes samtidigt som man är gravid är svårt att sätta sig in i, trots att Sofia berättar om det.

Om du har diabetes och är gravid så önskar jag av hela mitt hjärta lycka till och jag hoppas verkligen att det går bra både för dig och din bebis.

Jag säljer som sagt strumpor, men jag ser det lika mycket som ett arbete att sprida kunskap och förståels om Diabetes. Därför tänker jag fortsätta att skriva både om Diabetes och om Strumpor 🙂

Har du diabetes och vill berätta din berättelse här? Hör av dig! Jag och alla andra behöver lära oss mera.

Lämna en kommentar