Diabetesstrumpor

Här har vi samlat strumpor med extra lös resår, strumpor med halkskydd och strumpor med extra kraftig sula.

Vilken storlek behöver du?

Doktorn rekommenderar

De flesta av strumporna du hittar i den här kategorin är av märket Doktorn rekommenderar. Men du behöver inte ha diabetes eller någon annan sjukdom för att använda strumpor som dessa. Det är ju inte bara diabetiker som mår bra av bra och regelbunden kost....

Strumpor med lös resår

En strumpa som inte sitter för hårt åt om benen mår vi alla bra av att använda. För en diabetiker med försämrad blodcirkulation kan det vara extra viktigt. Vi har två typer av lös resår; "vanliga" strumpor med extra lös resår i benslutet och strumpor med  såkallad "roll-topp"

Strumpor med halkskydd

Strumpor med halkskydd är inte främst för diabetiker utan snarare för den som har problem med balansen eller som lider av yrsel. Att använda halksockar är ett enkelt och billigt sätt att minska risken för fallolyckor i hemmet.

Diabetikersock

En diabetikersock har förutom ovan nämnda "roll-topp" istället för vanlig resår, även en kraftigare sula. Den kraftiga frottésulan hjälper till att hålla värmen och förhindrar även skav. Apropå skav så saknar denna strumpa självklart tåsöm. Att använda strumpor med rätt egenskaper ger en stor skillnad i komfort för den som verkligen behöver det.