Diabetesstrumpor

Här har vi samlat strumpor med extra lös resår, strumpor med halkskydd och strumpor med extra kraftig sula.

Vilken storlek behöver du?

Doktorn rekommenderar

De flesta av strumporna du hittar i den här kategorin är av märket Doktorn rekommenderar. Men du behöver inte ha diabetes eller någon annan sjukdom för att använda strumpor som dessa. Det är ju inte bara diabetiker som mår bra av regelbunden kost och motion. På samma sätt är det inte bara diabetiker som mår bra av bra sockar på fötterna.

Strumpor med lös resår

En strumpa som inte sitter för hårt åt om benen mår vi alla bra av att använda. För en diabetiker med försämrad blodcirkulation kan det vara extra viktigt. Vi har två typer av lös resår; "vanliga" strumpor med extra lös resår i benslutet och strumpor med  såkallad "roll-topp". Som man hör på namnet så rullar sig dessa strumpor vid benslutet.

Strumpor med halkskydd

Strumpor med halkskydd är inte främst för diabetiker utan snarare för den som har problem med balansen eller som lider av yrsel. Att använda halksockar är ett enkelt och billigt sätt att minska risken för fallolyckor i hemmet.

Diabetikersock

Vi har två olika diabetessockar i vårt sortiment. Dels den som är tillverkad av bomull och dels den som är av bambu. Båda modellerna har roll-topp vid benslutet och båda saknar såklart tåsöm.

Diabetessocken av bomull har en kraftig sula av frotte, vilket gör att socken är väldigt mjuk att gå med. Det är nästan som att gå på moln. Har du hälsporre kan dessa sockarna därför vara ett bra alternativ. Den kraftiga frottésulan hjälper till att hålla värmen och förhindrar även skav.

Att använda strumpor med rätt egenskaper gör en stor skillnad i komfort för den som verkligen behöver det.