Tack för beställningen

Jag har varit dålig på att tacka för att du handlar just här på Strumpbutiken. Därför tänkte jag här ägna ett helt inlägg åt att säga TACK!

När du gjort din beställning kommer det ett automatiskt tack meddelande, men det är som sagt automatiskt och inte speciellt personligt. Däremot så ”pratar” jag med dig när jag packar din beställning. Inte högt, för då skulle ju de runtomkring tro att jag är tokig. Men i mitt huvud kan jag säga ungefär såhär:

Tack Eva i Storstad för att du ville handla på just min sida. Åååå…. du har köpt de här diabetesstrumporna. De är verkligen sköna tycker jag. Hoppas att du också kommer att tycka det.”

Eller;

Ååå, vilken härlig mix av färger du valt Kristina på dina tåstrumpor. Man blir ju glad bara av att packa dem. Tack snälla du för att du gjorde denna beställning.”

Och jag menar verkligen vad jag säger. Det behöver jag ju inte göra eftersom du ändå inte hör mig, men jag gör det ändå. Även om du bara handlar ett par strumpor så säger jag tack medan jag packar. Och även om du bara handlar svarta strumpor som inte går att kommentera så mycket, så säger jag något.

Idag packade jag till exempel svarta diabetessockar till en kund. I mitt huvud sa jag till kunden ungefär såhär;

Tack för beställningen xxxxx. Jag hoppas att du blir nöjd med dina strumpor. Svarta strumpor är ju en klassiker…

Du hör som sagt inte något av detta, men jag vill att du ska veta att jag verkligen är tacksam för att just du handlar av mig. Så, från mitt hjärta; TACK!!

PS. Kom ihåg att rabattkoden 10i10 gäller fortfarande. Koden gäller endast oktober ut, så passa på att använda den redan nu. Koden ger dig 10% rabatt på allt du handlar och du anger den när du är i kassan. Läs gärna inlägget om rabattkoden här:

Oktober 10% rabattkod

Vanliga människor har diabetes

Jag borde kanske skriva om strumpor här hela tiden, eftersom jag ju säljer det. Men det är ju inga vanliga strumpor jag säljer. Jag säljer ju diabetesstrumpor och då är det inte mer än rätt att jag försöker sätta mig in i diabetikers liv.

Men jag har förstått att livet för en diabetiker kan se så väldigt olika ut. Därför fortsätter jag att läsa om olika personer som fått diagnosen. Och det är ju helt vanliga människor! Det skulle kunna vara vem som helst av oss.

Det som diabetiker har gemensamt är i huvudsak att de tvingas kämpa och i många fall avstå från sådant som alla andra får och kan göra, istället tvingas de göra sådant som andra aldrig behöver göra.

Att läsa bloggar som diabetiker driver är väldigt lärorikt. Idag läste jag till exempel om Sofia Segersson, som fick sin diabetesdiagnos för ungefär 13 år sedan. Inlägget jag läste var på sidan livet och diabetes och handlade om hur det var för henne att bli och vara gravid. Läs gärna själv hennes inlägg:

Jag är imponerad. Jag är inte säker på att jag hade klarat av det. Jag har tre nu nästan vuxna barn vet vad graviditet kan betyda. Men att ha diabetes samtidigt som man är gravid är svårt att sätta sig in i, trots att Sofia berättar om det.

Om du har diabetes och är gravid så önskar jag av hela mitt hjärta lycka till och jag hoppas verkligen att det går bra både för dig och din bebis.

Jag säljer som sagt strumpor, men jag ser det lika mycket som ett arbete att sprida kunskap och förståels om Diabetes. Därför tänker jag fortsätta att skriva både om Diabetes och om Strumpor 🙂

Har du diabetes och vill berätta din berättelse här? Hör av dig! Jag och alla andra behöver lära oss mera.

Oktober 10% rabattkod

Just nu vräker regnet ner utanför mitt fönster. För att pigga upp tillvaron lite så tänkte jag ge dig en rabattkod. Med koden 10i10 får du 10% rabatt på hela din beställning oavsett hur mycket eller lite du handlar. Koden gäller endast under oktober månad, så gör din beställning redan nu.

Koden anger du i kassan, där det nästan överst på sidan står ”Har du en rabattkod?” Klicka på den blå texten för att knappa in din kod.

Passa på att beställa strumpor så du klarar dig hela vintern. Kanske någon som behöver strumpor i julklapp också?

Vilka strumpor behöver du?

Koden du ska använda för att få rabatten är alltså 10i10

Om Diabetes i tidningen Land

Jag blir glad när Diabetes uppmärksammas i tidningar som läses av flera olika typer av människor. Diabetes är en folksjukdom och kunskap behöver spridas. I tidningen Land, nummer 38 som kom ut den 17 september 2021, så får vi träffa Marie som fick diagnosen Diabetes typ 2. Tidningen skriver om Marie på ett helt uppslag och hela sidan efter får vi träffa forskaren Sofia Carlsson.

Enligt artikeln var det en tillfällighet att Marie upptäckte att hon hade Diabetes. Forskaren Sofia menar att många inte vet om att de har diabetes typ 2. Om du är överviktig och har någon i släkten som har diabetes, bör du gå och testa dig! Enligt Sofia kommer symtomen ofta smygande och kan bland annat vara ökad törst, stora urinmängder och trötthet.

Det är viktigt att snabbt få kontroll över sina blodsockervärden när man har drabbats av diabetes typ 2. Annars är risken för vidare sjukdomar större. Bland annat är det ökad risk för hjärtinfarkt.

När Marie fick sin diagnos bestämde hon sig för att ändra sin livsstil. Hon valde att motionera mera och att äta bättre mat. I tidningen ger hon sina bästa tips vid typ-2 diabetes. Hon menar bland annat att:

  • allt handlar om att ställa om hjärnan, sätta mål och ha disciplin.
  • Powerwalka är bästa sättet att komma igång..
  • Ät frukost, lunch och middag regelbundet. Fyll minst halva tallriken med grönsaker. Skippa kvällsmackan.

Med hjälp av sin ändrade livsstil lyckades Marie gå ner 18 kilo på 5 månader och slipper mediciner mot diabetes. Detta är naturligtvis inte något alla kan lyckas med, men alla kan se det som inspiration och peppas av hennes fantastiska resultat.

Äta bra mat med mycket grönsaker behöver vi alla göra. Och dagliga promenader är också positivt för hälsan för alla människor, inte bara de som fått diagnosen Diabetes. Själv blev jag väldigt inspirerad av artikeln och tog genast en morot istället för den macka jag tänkt och därefter en rask promenad med hunden.

Artikeln finns att läsa på tidningen Lands hemsida ->

Alla artiklar om Diabetes här på Strumpbutiken har jag samlat i en egen kategori för att de ska vara enklare för dig att hitta.

Snygga Randiga och prickiga strumpor

Äntligen har vi fått påfyllning av de omåttligt populära diabetesstrumporna med ränder. De som är smalrandiga i svart och vitt har vi haft eftersom vi tagit hem så väldigt många av dem, eftersom svarta strumpor är väldigt populära. Men de som var grå-vit randiga har varit slut ett tag, men finns nu alltså äntligen åter i lager.

Strumpor med roll-topp 

Normalt så är svarta strumpor alltid mer populära än strumpor i andra färger, men i det här fallet så är det faktiskt tvärt om. När det gäller de randiga diabetesstrumporna så säljs de som är randiga i grått mer än de som är svart-vita.

Nu har ränderna fått sällskap av vita prickar. Svarta strumpor med vita prickar för diabetiker! Personligen tycker jag de är väldigt fina!

Prickiga diabetesstrumpor med roll-topp

Alla våra strumpor med roll-topp hittar du här ->

Där finns både de randiga, enfärgade och dessa helt nya prickiga.

Jag tycker det är kul när det kommer nya strumpor för diabetiker. För vem har bestämt att bara för att man har diabetes så måste man ha bara enfärgade strumpor i svart eller vitt. Jag hoppas därför kunna ta hem ännu fler varianter framöver.

I kategorin Roll-topp, hittar du inte bara dessa randiga och prickiga strumpor utan du kan även välja mellan olika material. Diabetesstrumpor finns både som är gjorda av bomull som dessa ovan, men också sådana som är gjorda av bambu. Även bambu-diabetessockarna finns i enfärgat och randiga. Men precis som med bomulls-sockarna hoppas jag kunna erbjuda dig flera mönster och färger framöver.

Rocka sockorna – information och musik video

För ett tag sedan var båda mina nu vuxna söner hemma. Den ena sonen har nyligen köpt en ny bil som den andra gärna ville titta lite närmare på. Självklart var de tvungna att testa ljudet i bilens högtalare också 😀  Snart spelades det musik på högsta volym (vi bor på landet, så det var tack och lov inte så många som blev störda… )

Sedan sönerna flyttade hemifrån har jag inte så noga koll på vad de brukar lyssna på för musik. Själv lyssnar jag nästan aldrig på radio, så jag har inte så bra koll på vilken musik som spelas heller. Därför såg jag nog ut som ett levande frågetecken när jag hörde vad för låt som kom ut ur bilens högtalare. En låt om sockar!! Tydligen äldsta sonens favoritlåt. Jag hade aldrig hört den tidigare.

Rocka sockorna

När låten spelades i lite mer normal volym, kunde jag uppfatta mera vad låten faktiskt handlade om – Rocka sockorna! Det var ju en väldigt viktig låt. Varken sönerna eller deras flickvänner hade så bra koll på vad det handlade om egentligen. Jag fick ett perfekt tillfälle att sprida den viktiga informationen.

Låten heter Rocka Sockorna. Istället för att jag ska förklara för dig vad det är, så tänker jag låta en riktig expert på området göra det. I slutet av klippet nedan sjunger experten själv låten Rocka sockorna.

Varför delar jag detta här då? Jo, för i vanliga fall skriver jag ju mycket om diabetes eftersom jag säljer diabetesstrumpor. Men alla är vi ju lika viktiga, även de med Downs syndrom naturligtvis. Och när jag hörde den här låten tänkte jag att det ju är ett perfekt sätt att sprida den viktiga informationen vidare.

Vill du veta mer om Down syndrom så hittar du deras hemsida här ->

Vill du läsa mer om just Rocka sockorna så har de gjort en särskild sida för just det och den hittar du här: Rocka sockorna sida

Här nedan är den ”officiella” videon till låten. Och du, kom ihåg, du kan rocka sockorna varje dag, inte bara den 21 mars.

Nytt nummer av Allt om Diabetes

Häromdagen fick jag nya numret av tidningen Allt om Diabetes i brevlådan. Det är alltid lika spännande när den kommer. Både spännande och lärorikt.

Det här är inte första gången jag skriver och gör reklam för den här tidningen. Jag gör det såklart helt utan ersättning från Diabetesförbundet. Men eftersom jag säljer Diabetesstrumpor känns det naturligt att göra lite extra reklam för dem, särskilt som jag själv gillar tidningen väldigt mycket. Tidningen får man alltså om man är medlem i Diabetesförbundet. Jag fick nyligen min faktura på 350 kronor från dem. Det är tidningen väl värd. Dessutom stöttar man ju de som har diabetes.

Innehållet i det här senaste numret börjar som vanligt med att chefredaktören skriver några rader. Därefter kommer några sidor som de kallar Aktuellt. Där kan man läsa om nya förslag på regler och lite annat smått och gott. Vidare kan man läsa om olika forskningsprojekt som är kopplade till Diabetes.

I det här numret fångades jag direkt av rubriken utanpå tidningen som sa ”Jag har smugit, ljugit och bedragit”. Det var gästkrönikör, Martin Eriksson, som berättade om hur han som barn försökte totalförneka sin diabetes.

Efter Martins krönika får man i den här tidningen träffa en av Sveriges största löpare genom tiderna, Midde Hamrin.

”Tidigare jagade Midde medaljer – nu springer hon för livet”

Som du hör, så är det väldigt varierande läsning, där man både får träffa personer med diabetes och ta del av var forskningen säger. Efter artikeln om Midde kommer det några sidor som de kallar I fokus som den här gången handlar om hur man når blodsockermålet.

I varje nummer finns det också med någon form av recept och artiklar om mat. I det här senaste numret så är det olika frukostrecept, där jag personligen tänker testa ”Havremuffins med rödbeta och kakao”.

Tidningen avslutas med ”frågor och svar” ett korsord och en tecknad serie riktad till barn om Lill-Mickel.

Så, om du inte är medlem i Diabetesförundet än, så rekommenderar jag verkligen att bli det. Tidningen är som sagt väldigt intressant och lärorik. Du kan bli medlem via den här sidan: Bli medlem

 

Strumpor med lös resår och halksskydd

Nu äntligen har det kommit in lite nytt bland strumporna som har både lös resår och halkskydd. Att använda strumpor med halkskydd är extra viktigt för personer med sämre balans, nedsatt styrka och/eller för de som lider av yrsel. Men givetvis kan dessa strumpor användas av alla. Men många olyckor i hemmen skulle kunna undvikas om fler använde antihalkstrumpor i vardagen.

Fall och halk-olyckor i hemmen kan förstås förebyggas på många olika sätt, men att använda strumpor med halkskydd under fötterna är en snabb och billig start för att hindra att olyckan händer.

Över 65 år drabbas mest

Fall-olyckor i hemmet drabbar i huvudsak äldre personer. De som är över 65 år är de som oftast kommer till sjukhus efter att ha skadat sig i en fallolycka i hemmet. Ett tips är att ge bort ett par strumpor med halkskydd nästa jul eller farsdag/morsdag. Då ger du inte bara bort ett par strumpor utan även omtanke eftersom risken förhoppningsvis minskar att din äldre bekant skadar sig.

Sundsvalls kommun har gjort en sida som handlar just om fallskador i hemmet när man fyllt 65. Läs gärna vad de skrivit.

Precis som de säger i sin artikel kan det finnas många orsaker till olyckan och därför också många olika lösningar så att inte olyckan händer igen. Bland annat kanske det är tid att kontrollera synen eller se över kosthållningen.

Här på Strumpbutiken.com hjälper vi till genom att erbjuda strumpor med halkskydd under foten. De anti-halkstrumpor som vi erbjuder har ett halkskydd som består av 100% silicon, vilket är gift-fritt och godkänt av EU. Vi har länge erbjudit svarta strumpor med halkskydd i storlekar från 37 upp till 48. Till dam har det även funnits rosa och plommon-färgade. Nu kompletterar vi med grå strumpor i tre olika storlekar:

  • 37-39
  • 40-42
  • 43-45

Du hittar alla strumpor med halkskydd under foten här ->

Grå strumpor med lös resår och halkskydd

Novo Nordisk ett företag mot Diabetes

Jag satt häromdagen och bläddrade i tidningen Allt om Diabetes, tidningen som man får om man är med i Diabetesförbundet. Av någon anledning så fastande jag för en helsidesannons från Novo Nordisk. Rubriken löd:

Du ärvde din mormors humor, kärlek till jazz och typ 2-diabetes.

Jag blev genast nyfiken och undrade vad det var för ett företag som sa så. Jag läste därför även den lite mindre texten i annonsen:

Få vet att typ 2-diabetes beror lika mycket på arv och miljö som livvstil. Detta skapar fördomar som komplicerar vardagen med sjukdomen. Ingen person med typ 2-diabetes är den andra lik. Men alla förtjänar ett liv med långsiktig hälsa. Utan komplikationer.

Visst är det där sista något vi alla kan hålla med om, att alla förtjänar ett liv med långsiktig hälsa.

När jag läst klart annonsen så började jag fundera på vad det kunde tänkas vara för ett företag som gör en annons som denna. Så jag gjorde ett besök på Novo Nordisk hemsida där jag genast fick lära mig mer om både företaget och om diabetes.

På Om Oss sidan skriver Novo Nordisk bland annat:

Vi upptäcker effektivare behandlingar för människor som lever med diabetes och andra allvarliga, kroniska sjukdomar. 

Det visar sig att det är ett danskt företag som har hela 80 kontor runt om i världen. Novo Nordisk producerar 50% av väldens insulin och tydligen har de hittills gjort 1 miljard insulinpennor.

På deras hemsida får man också veta mera om diabetes. De säger att idag har en av elva personer i världen diabetes, men om vi inte gör något så kommer den siffran att förändras till det negativa. 2045 kan därför en av nio personer ha diabetes.

Novo Nordisk arbetar bland annat med olika hälsomyndigheter för att försöka förebygga diabetes. Detta är ett väldigt viktigt arbete eftersom diabetes är en stor börda för hälso- och sjukvårds-systemen. Förhoppningsvis kan de hjälpa till så att siffran inte blir värre utan helst bättre än en av elva diabetessjuka i världen.

Att titta runt och läsa på deras hemsida var för mig lärorikt och intressant och jag kommer garanterat att återvända till sidan igen för att läsa och lära mer. Detta var kanske första gången jag skriver om Novo Nordisk, men det är garanterat inte sista gången.

Kanske kan också du lära något genom att göra ett besök på deras hemsida. Om inte annat visar du ju ditt stöd för företaget om du besöker dem, vilket jag efter denna korta undersökning, tycker att de förtjänar.

Obs, inlägget är inte sponsrat på något sätt. Jag bara såg annonsen och ville dela med mig av det jag läst. Jag har inte själv diabetes, men eftersom jag säljer diabetesstrumpor vill jag vara påläst.

Påfyllning av stödstrumpor

Nu äntligen har vi fyllt på med flera av tidigare favoriter bland stödstrumpor. De strumpor som åter kommit in i lager är följande:

Dessa stödstrumpor är som du kanske vet av märket Doktorn rekommenderar. De är utvecklade för att öka blodcirkulation i ben och fot. Det ökade trycket verkar förebyggande mot blodproppar och åderbråck. Strumpan motverkar också svullnad och är bekväm för trötta ben då den ger en skön massage effekt.

Även personer utan cirkulationsproblem har nytta av strumpan vi exempelvis flytresor eller långa dagar på jobb där man står och går mycket.

Alla de stödstrumpor vi fyllt med med nu är gjorda av 74% bomull, 23% polyamid och 3% lycra. Givetvis kan man tvätta strumporna i 60 grader.

När du väljer stödstrumpor är det viktigt att du mäter benet för att få rätt storlek. Följande mått bör du använda dig av:

Alla våra Stödstrumpor hittar du här ->