Publicerad den Lämna en kommentar

Jämför Zent och Doktorn rekommenderar Stödstrumpor

I väntan på att Doktorn rekommenderar ska ta fram nya mönster och motiv på stödstrumporna har jag nu beslutat att prova ett annat märke. I webb-shopen finns nu Zent Medical Stödstrumpor. Här tänkte jag lite kort berätta om skillnaderna mellan Zent Stödstrumpor (nedan ”Zent”) och Doktorn Rekommenderar Stödstrumpor (nedan förkortat DR). I båda fallen avses de mönstrade stödstrumporna.

Vi börjar med de tydligaste skillnaderna; material, storlek, kompression och pris, dvs sådant som syns på förpackningen.

Skillnader enligt förpackningen

Material:

 • Zent är gjorda av 61% bomull, 32% polyamid och 7% elastan
 • DR av 74% bomull, 23%polyamid och 3% lycra

Det är alltså högre andel syntetmaterial i Zent strumporna.

Storlek:

 • Zent finns i två olika storlekar 36-40 och 41-45
 • DR finns i flera storlekar; 34-36, 37-39, 40-42.

DR finns i herrstorlek också, men inte som mönstrade.

Kompression:

 • Zent; 11-14mmHg
 • DR: 16-18mmHg

Pris:

Skilnaden i pris är ganska stor mellan de olika. Just nu kostar de:

 • Zent 85:-
 • DR 189:-

Det var de mest uppenbara skillnaderna, de som man kan läsa på förpackningen. Men skillnaderna är flera.

Skillnader vid användning

Grovlek

Jag har ett par Zent Stödstrumpor på mig just nu för att testa dem åt dig. Det första jag noterade när jag tog på dem är att materialet känns kraftigare. Det är såklart svårt att mäta med linjal hur tjockt ett tyg är och därför kan jag inte ge dig några siffror på skillnaden, men Zent stödstrumporna är grövre. Mer hållbara? Det vet jag inte än, men det är inte alls omöjligt med tanke på att de också är gjorda med högre andel syntetmaterial som normalt sett är mer slittåligt. Jag återkommer gärna med information om hållbarheten när jag hunnit testa de båda olika sida vid sida ett tag.

Tåsöm

Den andra tydliga skillnaden är att Zent strumpan har en tåsöm vilket doktorn rekommenderar stödstrumpan saknar.

Passform runt foten

Doktorn rekommenderar stödstrumpan sitter bättre runt foten eftersom den har ett mindre storleks-spann. Det kan mycket väl hända att det ändras efter en omgång i tvättmaskinen. Jag har normalt storlek 39 och tycker att Zent strumpan är väl tilltagen. Du som har storlek 36, tycker förmodligen att Zent strumpan blir för stor.

Längd och vidd på skaftet

Lägger jag strumporna bredvid varandra på bordet så är DR stödstrumpans skaft ungefär en cm längre än Zent strumpans. Det är dock inget jag märker när jag har dem på mig. Tittar man på vidden är Zent strumpan vidare än DR strumpan. Även om jag lägger en storlek 40-42 ovanpå så är zent strumpans skaft vidare. Det kan helt klart vara en fördel för dig som har något kraftigare ben.

Tryck runt benet

Det är en väldigt skillnad i tryck runt benet. Egentligen borde jag valt en 40-42 stödstrumpa för det här testet, för det är vad jag normalt behöver eftersom jag tyvärr är lite kraftig, med kraftigare ben. Men jag tog ett par storlek 37-39 och tycker därför att de sitter lite väl hårt.

Slutsats

Beroende på vad man söker så passar de olika stödstrumporna olika bra. Personligen är jag inte i något större behov av kompressionen, använder stödstrumpor mest för att det är skönt ibland Jag har som sagt också lite kraftigare ben och av dessa båda anledningar i kombination med priset väljer jag därför passar Zent Medical Stödstrumporna till mig själv.

Jag tycker dock fortfarande att Doktorn rekommenderar strumporna är riktigt bra. De har som sagt mycket bättre passform runt foten och de anger noga hur man ska mäta benet för att hitta rätt strumpa, vilket Zent saknar. Tycker man att det är jobbigt med tåsöm är Doktorn rekommenderar också ett bättre alternativ.

Efter en första test och jämförelse av dessa båda olika stödstrumpor, så får båda vara kvar i sortimentet ett bra tag. De kompletterar varandra väldigt fint. I samband med Zent Medical stödstrumporna i webb-shopen känns det som att jag skulle kunna hjälpa något fler, vilket är det som jag brinner för 🙂

Jag har valt att hålla Zent stödstrumporna för sig själv så att du inte av misstag råkar välja fel märke om det nu är så att det är Doktorn rekommenderar du behöver eller tvärt om. Du hittar alla via följande länkar:

Publicerad den Lämna en kommentar

Diabetessockar med tiger-mönster

Det finns många vilda djur som är väldigt fina. Personligen tycker jag dock att tigern är ett av de finaste djuren.

En fullvuxen tigerhane kan bli över 3 meter lång (inklusive svansen) och dess hörntänder kan bli upp till tio cm långa. Så även om jag tycker att tigern är fin, så är det inget djur jag skulle vilja möta i det vilda. Det är dock inte speciellt troligt att jag kommer att möta någon tiger här i Sverige eftersom alla vilda tigrar lever i Asien.

Tigern har länge varit hotad, men enligt senaste uppskattningen så har de ökat något i antal. År 2016 uppskattade man antalet vilda tigrar till 3.900 medan man i år tror att det är ungefär 4.500 tigrar.

Anledningen till att tigern tidigare minskade med ungefär 97% berodde bland annat på tjuvjakt och att de skogar och gräsmarker där tigern normalt lever, har försvunnit. I början av 1900-talet fanns det faktiskt ungefär 100.000 vilda tigrar.

Vad har tigrar med strumpor att göra?

Jo, de nyaste diabetessockarna är tiger-mönstrade. Och eftersom den vilda tigern fortfarande behöver mycket hjälp, så kommer hela 10% av försäljning av dessa tiger-mönstrade diabetessockar att gå till wwf som jobbar aktivt med att hjälpa tigern. Hur mycket kan vi tillsammans hjälpa tigern med genom de här strumporna?

Enligt wwf så kan man för 65:- förse en parkvakt med ett första hjälpen-kit. Inte för att jag vet vad ett första hjälpen kit gör för skillnad om man möter en tiger, men jag antar att det kan vara bra att ha. För 375:- kan vakten får en walkie talkie. Och om wwf får 4350:- kan de hjälpa till att rigga ett par kamerafällor för tigerövervakning.

Läs gärna mer om wwf och tigern på följande länkar:

De nya diabetessockarna hittar du via dessa länkar:

De här sockarna är utan resårstickning i skaftet och har ingen tåsöm på insidan vilket gör den skonsam mot tårna. Däremot har socken en mjuk frottésula som hjälper till att hålla foten varm.

Publicerad den Lämna en kommentar

Skadad hand

Idag skulle det egentligen bli ett inlägg om diabetesstrumpor. Men så blir det inte. Jag har skadat min högra hand, så just nu skriver jag med bara vänstra handen.

Jag har på grund av skadan sjukskrivit mig själv hela veckan och förmodligen kommer det att hålla i sig en bit in i nästa. Jag packar dock alla beställningar som vanligt. Eller som vanligt är fel att säga för även det gör jag med bara en hand. Det är krångligt att bara använda vänster, särskilt när man är högerhänt, men jag vill inte att du ska behöva vänta på dina strumpor bara för att jag har skadat mig.

Nästa planerade datum för inlägg är den 19 september. Då hoppas jag kunna använda båda mina händer så att jag kan skriva ett längre och mer meningsfullt inlägg. Till dess får du hålla till godo med en fin bild på solrosor 🙂

Publicerad den Lämna en kommentar

Tåstrumpor var min räddning

I förra veckan vet jag inte hur jag gjorde när jag klippte mina tånaglar, men fel blev det och jag märkte det inte förrän det var för sent. Av någon anledning blev nageln på lilltån inte som den borde. Istället blev den väldigt vass i den kanten som är mot tån intill. Det upptäckte jag när det började göra ont och då var jag inte i närheten av något redskap så att jag kunde fixa till problemet. I själva verket tvingades jag gå med problemet ganska länge i skor som visserligen är ganska bra, men när det blev problem med tån, då var skon för trång. Skon tryckte ihop tårna så att skavet som uppstått på grund av den felaktigt klippta nageln bara blev ännu värre.

När jag äntligen kom hem och kunde åtgärda felet med tånageln var problemet på tån intill väldigt stort. Jag gick barfota resten av dagen, men det hjälpte inte. Men så plötsligt kom jag på att det är ju precis detta som jag hjälper mina kunder med. Helt otroligt att det kunde ta sådan tid för mig att komma på det. Det har varit ganska mycket senaste tiden. Får väl skylla på det….

När jag kom på lösningen och gjorde så som jag rekommenderar dig som är kund, så tog det inte så lång stund innan det kändes mycket bättre.

Vilken var lösningen då? Tåstrumpor förstås. Helt ärligt har jag inte använt tåstrumpor på ett tag. Jag har gått med diabetessockar. Varför jag har använt diabetessockar kan jag berätta mer om en annan gång. Just den här gången var det alltså tåstrumpor som var lösningen.

Med tåstrumpor på fötterna så fick varje tå en egen skyddande strumpa runt sig. Det var precis vad som behövdes. Tån intill min lilltå fick lugn och läkte snabbt. Överhuvudtaget mådde mina fötter väldigt bra av att gå med tåstrumpor en dag. Så även om jag gärna går med diabetessockar, så ska jag i fortsättningen använda tåstrumpor minst en gång i veckan. Helt enkelt för att det kändes så bra och mina fötter verkar må bra av dem.

Vill du veta vilken som just nu är min favorit bland tåstrumporna. Det växlar lite beroende på årstid och humör, vilken strumpa som jag för stunden gillar bäst. Men just nu är det de blårandiga. De är helt lagom tycker jag. Lagom mycket färg.

Om du läser detta och läst ända hit om mitt problem med tån, då förtjänar du en rabattkod tycker jag. Rabattkoden ger dig 20:- rabatt på mina favorittåstrumpor. Koden är lagom och den gäller under hela september. Du knappar in koden när du är i kassan. Strumporna som koden gäller på hittar du här:

Tåstrumpor med lagom mycket färg ->

Publicerad den Lämna en kommentar

Fortsatt rensning och organisering

Du som besöker Strumpbutiken.com, ser ju bara vad som händer på hemsidan, inte hur lagret ser ut. I en vanlig, fysisk butik kan man ju ibland kika in på lagret, men det går ju inte när det är en webbshop. Som kund vet man ju därför inte hur stort eller litet det är eller hur väl organiserat det är när man handlar på nätet.

När det gäller Strumpbutikens lager så har det hela tiden varit ganska väl organiserat bland till exempel stödstrumpor, tåstrumpor och diabetessockarna. Bra ordning bland det som säljer bra helt enkelt.

Sedan är det en del andra strumpor och även underkläder på lagret och bland dem har det inte varit så bra ordning tyvärr.  Visserligen har herrstrumpor legat för sig och damstrumpor för sig, men i de olika lådorna och backarna så har det varit kaos. Normalt vill jag gärna ha en storlek och färg i varje låda, men bland damstrumporna hittade jag en låda med kanske tio olika mönster. Några av dem fanns tillgängliga för dig som kund, men flera av dem gjorde det inte. Samma sak bland herrstrumporna.

Nu har det dock blivit rensat ordentligt och de som tidigare bara legat i en låda på lagret ligger nu även ute här på hemsidan.

Mitt lager består dock av olika delar. Det lager som är närmast är det som jag kallar plocklager. Det är därifrån jag dagligen plockar sådant som du beställer. Sedan har jag ett ”kartonglager”. Det är precis vad det låter som. Där förvarar jag kartonger med strumpor. När något börjar ta slut i backarna på plocklagret så finns det ofta påfyllning på kartonglagret. Det har blivit ett system som passat mig bra.

Den ordning som jag nu skapat bland damstrumpor och herrstrumpor är dock bara gjord på plocklagret. På kartonglagret finns det oändligt mycket mer att göra när det gäller sortering och organisering. Eftersom jag tröttnat på det kaos som varit bland dessa strumpor kommer jag fortsätta att organisera och sortera. Därför kan du som kund räkna med att det kommer att komma flera ”nya” både herrstrumpor, damstrumpor och underkläder. Kanske till och med lite barnstrumpor. Och för att hjälpa till med sorteringen så rear jag bort en hel del av dem som det bara finns ett fåtal kvar av så att det ska bli lite lättare för mig att hålla den ordning och struktur som jag vill.

Mitt i all organisering på lagret så bestämde jag mig för att dela upp damstrumporna och herrstrumporna i två kategorier även här på hemsidan. Tidigare har de legat blandade under samma val i menyn. Nu har de alltså fått dela upp sig i två så att det blir lättare för dig som kund att hitta det du behöver.

Appropå sortering och organisering, så kan jag meddela att det nu även finns svarta strumpklämmor som kan hjälpa dig med sortering av strumpor. Tidigare har du kunnat köpa svarta i förpackning tillsammans med gröna och vita, men nu kan du köpa en förpackning med bara svarta klämmor i. De svarta strumpklämmorna hittar du här ->

Som sagt rear jag ut en del ”övriga” strumpor och underkläder. Du hittar alla enligt följande:

Exempel på strumpa som reas ut just nu:

Publicerad den Lämna en kommentar

Lagerrensning hela hösten

I det senaste inlägget skrev jag lite om hur Strumpbutiken gått från att sälja alla möjliga strumpor, till att nu i huvudsak bara erbjuda strumpor som hjälper. I dagens utbud finns:

 • tåstrumpor bland annat för dig med skav mellan tårna eller som har problem med fotsvamp.
 • diabetsstrumpor för dig med diabetes
 • stödstrumpor för dig med trötta och svullna ben och fötter
 • bambustrumpor för dig som vill ha en extra mjuk strumpa och som dessutom tycker att det är viktigt hur vi behandlar vår värld.
 • strumpklämmor för dig som tycker det tar för lång tid att sortera strumpor.

Tåstrumpor, diabetesstrumpor, stödstrumpor, bambustrumpor och strumpklämmor är alltså vad som ska ingå i sortimentet här på Strumpbutiken. Men på lagret finns fortfarande en del strumpor och underkläder som inte hör till dessa kategorier. De har blivit kvar och legat bortglömda i lådor längst in på lagret. Där gör de ingen lycklig. Därför kommer hela hösten att vara en enda lång utförsäljning. Det är inte något fel på varken strumporna eller underkläderna som nu reas bort. De ska bara iväg och användas.

Det kommer att läggas ut flera artiklar efterhand. Just nu är det i huvudsak kalsonger och barnstrumpor med halkskydd som reas ut. Och priset är lågt!

Det finns i vissa fall endast ett par kvar av en del artiklar som det är rea på. Därför är det först till kvarn som gäller.

Alla artiklar som är med på lagerrensningen finns i kategorin fynd ->

Publicerad den Lämna en kommentar

17 års erfarenhet av strumpor på nätet

Det är nu ungefär 17 år sedan jag började sälja strumpor på nätet. Då var vi tre olika butiker som valt att specialisera oss på att sälja strumpor på nätet. När jag började kunde jag inte jättemycket om strumpor. Jag visste att det är något som nästan alla använder och man behöver nya regelbundet. En perfekt affärsidé.

I början var det vi tre som slogs om kunderna. Vi köpte in våra strumpor från samma ställe, men hade lite olika inriktningar på utbudet. Själv valde jag att gå vägen med olika mönstrade strumporna framförallt till dam. Det var strumpor med hundar och katter som sålde absolut bäst för mig. Jag såg att en av de andra butikerna valde att gå mer på sportsockar, så vi fanns där sida vid sida och kämpade på.

Efterhand så har det senare tillkommit en del andra butiker som säljer strumpor på nätet. Helt ärligt har jag slutat hålla koll på dem alla. De får köra sin grej, jag tänker fortsätta med det jag gör. Jag märkte nämligen ett stort behov när jag första gången tog hem tåstrumpor. Jag hann knappt få hem dem innan de var slut. Så jag beställde hem fler och fler, om och om igen. Sedan jag tog hem de första tåstrumporna har de haft en given plats i sortimentet.

Men att sälja tåstrumpor var en helt annan grej än att bara sälja vanliga strumpor. Vanliga strumpor kräver inte så mycket förklaring. Med tåstrumporna insåg jag att jag behövde lära mig mera. Mycket mera! Jag behövde lära mig om fötter och vilka problem som kan vara kopplade till fötter.

Skav mellan tårna är ett vanligt problem, precis som svamp. Vid närmare efterforskningar hittade jag andra problem. Därför började sortimentet sakta men säkert förändras från mönstrade damstrumpor med hundar och katter till strumpor som hjälper användaren. Och det är här jag är idag. Efter 17 år med strumpor på nätet så är jag glad att jag idag erbjuder mina kunder strumpor som kan hjälpa dem. Visst var det roligt att sälja strumpor med roliga motiv, men det är ännu roligare att sälja strumpor som hjälper.

Att sälja strumpor som hjälper, anser jag dock inte att vem som helst ska göra. Jag tycker att man måste försöka sätta sig in i det som användaren upplever. Det är bland annat därför som jag är medlem i Diabetesförbundet och läser deras tidning. Jag vill lära mig mera om diabetes och jag vill följa med i utvecklingen av nya hjälpmedel och vilka hinder diabetikern stöter på.

Genom att jag lärt mig mera om bland annat diabetes, så har jag insett att det är en sjukdom som yttrar sig olika för olika personer. En del behöver verkligen använda strumpor som är specialgjorda för diabetiker. D.v.s. strumpor utan resår och sömmar och gärna med en extra tjock sula som hjälper dem att hålla foten varm. Men alla diabetiker behöver inte det. Alla bör vara uppmärksamma på skavsår, men de kanske ändå inte behöver en strumpa speciellt för diabetiker.

17 års erfarenhet av strumpor på nätet har alltså lett hit. Idag är det som sagt mängder med butiker som säljer strumpor på nätet. Det finns butiker med liknande utbud som du hittar här på Strumpbutiken. Men få av dem har 17 års erfarenhet av att sälja strumpor. Och få av dem läser diabetestidningar.

Jag hoppas kunna vara kvar här i minst 17 år till, för mitt hjärta brinner nu inte längre bara för strumpor utan för att hjälpa dig som behöver speciella strumpor. Och jag är både stolt och glad att erbjuda just de strumpor som nu finns i sortimentet. Det är strumpor som jag själv använder varje dag, trots att jag inte upplever några speciella problem. Mina fötter mår bra av bra sockar och det kommer dina också att göra.

Publicerad den Lämna en kommentar

Nya tåstrumpor, stickade i Sverige

Äntligen har det blivit påfyllning av tåstrumpor.

Nu finns det Svarta, Marin och Ljusgrå tåstrumpor från Bola i butiken. Bola tillverkar sina strumpor i västergötland och så här säger de själv om sin tillverkning:

Det är detaljer som skiljer våra strumpor från andra. Omsorgen om garnet, hur strumpan stickas, dess sömnad och hur den pressas. Sömmar som inte skaver, resårer som gör att strumpan sitter uppe utan att sitta åt. Noggrann avsyning och kvalitetskontroll. Små, små detaljer men ack så viktiga för att resultatet skall bli bra.

Sedan tidigare har vi haft de Svarta och Marin tåstrumporna i sortimentet, men nu finns det alltså även en ljusgrå strumpa med tår.

Bola tåstrumpor är helt utan sömmar. Det betyder att det inte finns några sömmar eller knutar som kan ge skav och obehag. Om du har problem med tår som ligger och skaver mot varandra, så är tåstrumpor ett bra hjälpmedel eftersom de ger varje tå ett litet skydd. Att det är en markerad häl bidrar också till att minska risken för skav eftersom strumporna sitter bättre och på så sätt blir det inga rynkor som skaver.

Blodcirkulationen i ben och fot är väldigt viktig. På Bolas tåstrumpor är det en lite bredare resår, som är gjord med tanke på just blodcirkulationen. Överhuvudtaget så ger användandet av tåstrumpor bättre blodcirkulation eftersom man omedvetet rör mer på tårna när man har tåstrumpor på sig. När man rör tårna mer, så ökar blodcirkulationen i ben och fot.

Att använda tåstrumpor kan alltså vara en god hjälp om man upplever något problem med fötterna. Tänk bara på att inga strumpor i världen ska ersätta en god kontakt med läkare om man har problem. Strumporna är ett hjälpmedel som kan eventuellt kan lindra besvär.

Bolas tåstrumpor finns i storlekarna 35-38, 39-42 och 43-46.

Alla tåstrumpor, både Bola och Toetoe, hittar du här ->

Publicerad den Lämna en kommentar

Allt om Diabetes nr3 2022

Jag får som du kanske vet tidningen Allt om diabetes i min brevlåda regelbundet. Jag tycker att det är en mycket bra och intressant tidning, en tidning som alla borde läsa i ibland. Jag får tidningen för att jag är medlem i Svenska diabetesförbundet. Det är ett enkelt sätt att stötta dem med diabetes. Och med tanke på hur bra tidningen är, så är det inte bara ett enkelt sätt, det är ett trevligt sätt.

Jag har berättat om tidningen här förut eftersom jag tycker den är så bra, men den förtjänar att lyftas igen och igen.

Just nu sitter jag med det tredje numret för det här året framför mig. Jag kom inte många sidor in i tidningen innan jag stannade för att läsa. Jag skulle egentligen bara bläddra igenom den lite snabbt, men artiklarna lockar verkligen till läsning.

Redan på sidan nio hittade jag en artikel jag tyckte lät intressant. I tidningen har de en punkt som de kallar ”mot väggen”. I det här numret ställer de socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) mot väggen. Tidningen frågar honom om det finns en lösning på plats till skolstarten i augusti, vilket han svarar nej på. Det finns nämligen ett hål i lagen som ställer diabetes-föräldrar utan inkomst när de vill hjälpa sitt sjuka barn i skolan. Och tydligen finns det ingen färdig lösning på det problemet än. Tråkigt förstås.

Redan på nästa uppslag i tidningen hittade jag en artikel som fångade mitt intresse. Det handlar om att ta ett blodprov på alla barn mellan 21 månader och sex år, för att fler fall av typ 1-diabetes ska upptäckas i tid. Enligt artikeln skulle det kosta 300:- per barn. Kostnaden för att upptäcka ett fall blir 100.000:-.

Det kan låta som väldigt mycket pengar, 100.000:-, men med tanke på att det kan rädda liv, så låter det billigt i mina öron. I Sverige så drabbas vart femte barn som blir sjuk i typ 1-diabetes av syraförgiftning i samband med att sjukdomen upptäckts. Ett sådant barn behöver intensivvård för att inte få bestående skador eller till och med dö. Det är såklart ett väldigt lidande och om det sker i onödan, för att vi kan ta ett enkelt blodprov, så tycker jag vi behöver tänka om.

Eftersom den här artikeln i huvudsak handlar om barn och diabetes, så vill jag lyfta en tredje sak jag hittade i det här numret av tidningen allt om diabetes. Det var en liten ruta längst ner i hörnet på en sida som fångade min uppmärksamhet. Så här står det i den lilla rutan:

10% av alla tyska tonåringar med typ 1-diabetes har generaliserat ångestsyndrom, alltså ständig oro och ångest som påverkar livet varje dag.

Det känns orättvist att barn ska tvingas drabbas av en så hemsk sjukdom som diabetes. Inte konstigt att de mår psykiskt dåligt. Att må psykiskt dåligt är ju jobbigt i sig. Dessa unga har både diabetes och psykisk ohälsa!

Det är bland annat det som driver mig att fortsätta att skriva om diabetes här. Frågan behöver komma upp om och om igen. Alla behöver lära sig mera! Detta är mitt lilla sätt att visa mitt stöd för dig med diabetes. Inte mycket, men jag hoppas att det kan ge ringar på vattnet som gör att fler uppmärksammar problemen så att du och alla andra med diabetes får den hjälp ni behöver.

Publicerad den 1 kommentar

Supi Strumpklämmor – bra på många platser

Använder du Supi Strumpklämmor? Det gör naturligtvis jag. Här tänkte jag dela med mig av några korta tips som jag praktiserar.

 

Strumpklämmor i badrummet

Jag har ett pennställ att ha klämmor i och den har jag placerat i badrummet där jag tar av mig sockarna innan jag lägger dem i tvätten. Man kan naturligtvis ha klämmorna i vad man vill, en liten burk, ett glas eller en fin skål. Det viktiga är ju att ha strumpklämmorna där som man vanligtvis tar av sig sina strumpor precis innan de ska i tvätten.

Men mitt tips idag är att ha klämmor på flera platser. Det har jag själv börjat med ganska nyligen. Jag har till exempel några vid sängen, några i köket och några vid tvättmaskinen. När man alltid har klämmorna till hands är det såklart lättare att använda dem. Och ju mer du använder dem, ju fler användningsområde hittar du.

Strumpklämmor i köket

I köket har jag till exempel mina klämmor till att ibland hänga upp disktrasan på en krok istället för att hänga den över kranen. Fast vanligaste användningsområdet i köket är att hänga upp kökshanddukarna. Flera av mina handdukar är köpta utan ”hank” och då är de svåra att hänga upp. Även om det finns hank på handduken så hänger jag hellre upp handduken med hjälp av en Supi strumpklämma. Jag tycker att handduken hänger bättre då.

Strumpklämmor i sovrummet

I sovrummet använder jag strumpklämmorna till att sätta på extra strumpor som jag använt. Oftast byter jag strumpor i samband med att jag ska duscha. Men ibland byter jag någon gång extra och då sker det vanligtvis i sovrummet. Till exempel är det inte alltid som jag går med stödstrumpor en hel dag. Jag har stödstrumpor medan jag jobbar, men sedan byter jag gärna till ett par bambusockar eller ett par diabetessockar. Eftersom jag ibland byter strumpor även i sovrummet, så har jag gärna en liten hög med klämmor där också. Då är det enkelt att sätta på klämman direkt.

Strumpklämmor i sängen

Jag använder även strumpklämmorna för att hålla täcket på plats i mitt påslakan. En klämma i varje hörna är perfekt. När jag berättar för folk att jag använder strumpklämmor för att hålla täcket på plats brukar de ifrågasätta mitt val. Många säger att det inte är skönt att ligga på (innan de ens provat själv). Men personligen ligger jag vanligtvis inte på täcket, jag har det över mig. Visst kan man söta på klämmorna som man har i de övre hörnorna när man sover men det har aldrig stört mig. Att täcket ligger på rätt plats i påslakanet är mer värt för mig än att eventuellt stöta på en liten klämma någon gång ibland. Men vi är alla olika. Har du inte provat, så gör ett försök.

Strumpklämmor vid tvättmaskinen

Som jag sa så har jag även några klämmor vid tvättmaskinen. Det har jag ifall någon råkat glömma sätta på en klämma, vilket egentligen aldrig händer. Däremot händer det någon enstaka gång att en klämma lossnar under tvätten och då är det bra att ha en skål att lägga den i. Min man har ett par strumpor som tappar sin klämma ibland. Jag vet inte varför det händer med just de strumporna. Vi har både grövre och tunnare sockar än de och det funkar bättre än just de där special-sockarna som han har. Att ha en skål med klämmor vid tvättmaskinen har visat sig vara användbart i mitt hushåll.

Strumpklämmor i bilen och i  handväskan

Slutligen så har jag faktiskt klämmorna på ett par platser till. En hel påse är bra att ha i bilen. Ibland ska man iväg till någon och man borde haft en blomma med sig. Då har man räddningen, en påse strumpklämmor är alltid uppskattade och funkar bra istället för blomma. De bjuder ju dessutom till intressant och trevligt samtal.

Och apropå samtal, så har jag alltid lösa klämmor i handväskan. Det händer så ofta att jag börjar prata om klämmorna och när man då ska förklara hur de ser ut och hur de fungerar är det mycket enklare att ta fram en och visa. Naturligtvis låter jag personen behålla klämman och prova själv.

Har du något bra tips eller knep med strumpklämmorna? Skicka i så fall gärna ett mejl och berätta. Är det ett tips som fler kan ha glädje av så skriver jag gärna om det här.

Har du inte börjat använda strumpklämmor än, så gör det! Du hittar dem här:

Strumpklämmor

Om du redan använder, kanske du behöver fylla på med nya…. en påse i bilen kanske…. 😉