Publicerad den Lämna en kommentar

Strumpbutiken på Pinterest

Pinterest tycker jag personligen är ett trevligt ställe att spendera tid på. Det finns så mycket intressanta och användbara saker där.

Strumpbutiken har varit med på Pinterest ett tag. Inte jätteaktivt, men några bilder på strumpor har det hamnat där. Men grejen med Pinterest är ju att man även kan spara andras ”pins”. Man sparar ju ”pins” på olika ”anslagstavlor”. På Strumpbutikens sida hittar du bland annat följande anslagstavlor:

På anslagstavlan ”Ta hand om dig” Hittar du pins om bland annat varför det är så bra med promenader och några enkla träningstips.

Anslagstavlan Diabetes handlar om diabetes på olika sätt. Bland annat finns det en pin som talar om skillnaden mellan typ 1 och typ 2 diabetes. En annan säger att diabetes är ett heltidsjobb som du varken får betalt för eller semester från. Sant, så sant!

Följ gärna Strumpbutiken på Pinterest 🙂 Det varvas som sagt mellan egna bilder på strumpor och andras pins där. Allt i hopp om att skapa ett flöde som kan intressera och vara till glädje, hjälp och inspiration för dig.

Publicerad den Lämna en kommentar

Fantastiska tåstrumpor

Jag har skrivit ganska mycket om framförallt diabetessockar, men även om stödstrumpor under 2022. Personligen så tycker jag att diabetessockarna är de bästa som finns och kanske är det därför de fått så mycket uppmärksamhet av mig här.

Tåstrumpor nämndes endast sex gånger och med tanke på att jag skriver 2-3 inlägg i månaden, så är det ganska lite. Alla inlägg i kategorin tåstrumpor hittar du här ->

I år började jag med inlägg som bland annat handlade om tåstrumpor och idag tänkte jag fortsätta. Vad finns det då att säga om tåstrumpor? Något nytt? Nej, inte direkt, men det som är så fantastiskt med tåstrumpor tål att upprepas. De har otroligt många fördelar jämfört med ”vanliga” sockar.

Vad är det som är så bra med tåstrumpor?

Bland annat tycker jag att det där med att tårna omedvetet rör sig mer när man har tåstrumpor på sig än om man har andra typer av strumpor är väldigt häftigt. Tänk om det var en annan kroppsdel som vi plötsligt började använda mera. En arm till exempel. Folk skulle ju helt klart tro att man blivit tokig om man gick omkring och viftade med armarna hela dagen. Och personligen skulle jag inte vilja gå in i en porslinsaffär med en sådan arm. Men tänk hur den armen skulle utvecklas. Mer muskler bland annat.

Det är precis det som händer i foten när du rör dina tår mera. Och inte bara det. Din balans påverkas av dina tår och fötter. Det är nervändarna i tårna som hjälper dina fötter att balansera din kropp när du går.

När du rör tårna mera så ökar även blodcirkulationen. Och det är bra ur väldigt många synvinklar. Bland annat bidrar ökad blodcirkulation till att reglera värmen i foten. Så om du har problem med kalla fötter kan tåstrumpor absolut vara ett alternativ värt att testa.

På Vivobarefoot så finns det ett inlägg med 15 saker du inte visste om dina fötter. Intressant läsning! Kan jag verkligen rekommendera. Fråga tre där handlar om vad dina tår är till för.

Jag tycker såklart att du ska läsa hela artikeln, för det står mycket intressant i den och det som står under punkt 15 är högst relevant även för tåstrumpor. Där står det om fördelarna med att gå barfota, men som sagt gäller det även om man använder tåstrumpor eftersom man med tåstrumpor kommer så nära barfota man kan komma.

Har du aldrig använt tåstrumpor?

Har man aldrig använt tåstrumpor kan det i början kännas lite ovant. Många tror att det kommer att kännas obehagligt att ha något mellan tårna. Men det är en vane sak. Vill man kan man ju bestämma sig för att gå med tåstrumpor en dag i veckan för att vänja sig själv. Alla fördelarna märker du antagligen inte efter första gången. Det du skulle kunna märka effekterna av är ökad blodcirkulation, vilket som sagt bland annat gör att värmen i foten regleras bättre.

Strumpbutiken och Tåstrumpor

Här på Strumpbutiken.com kan du köpa antingen Toetoe tåstrumpor eller Bola tåstrumpor. Bolas tåstrumpor är i klassiska färger som alltid funkar; svart, marin grå.

Toetoes tåstrumpor finns i flera olika varianter. Det finns randiga i olika kombinationer, även som overknee. Men du hittar även lite grövre tåstrumpor av ull.

Vilka är bäst då? Smaksak skulle jag säga. Båda företagen är experter på det de gör. Bolas tåstrumpor är stickade i Sverige 🙂

 

 

Publicerad den Lämna en kommentar

Billiga tåstrumpor för yoga

God fortsättning på det nya året. Jag hoppas att det har börjat bra för dig.

Här på Strumpbutiken har vi inventerat. Jag gillar att göra inventeringen på det gamla klassiska viset. Jag öppnar alla lådor och backar och räknar varje strumpa en och en. Med mig när jag räknar har jag papper och penna så att jag efterhand kan skriva upp vad jag har räknat. Samtidigt gör jag noteringar om det är något särskilt jag upptäcker när jag räknar.

Några extra exceptionella fynd gör jag sällan när jag gör min inventering, men i år gjorde jag ändå några noteringar när jag räknade tåstrumporna. Bland annat noterade jag att det är väldigt få kvar av flera olika modeller tåstrumpor från Toetoe. Bland annat är det väldigt få svarta tåstrumpor med kort skaft. Tidigare har den modellen funnits även i grått, vitt och två olika randiga varianter, men nu är det alltså bara den svarta kvar och det var inte många av den heller.

Så om du gillar de här så passa på. Fast om de redan är slut nu när du vill handla, så kan jag tipsa om att Bola också gör svarta tåstrumpor med kort skaft och de tänker jag fylla på med flera av efterhand som behov finns.

Billiga Tåstrumpor för yoga

En annan sak som jag visserligen visste tidigare, men som jag gjorde en notering om i alla fall, är att det finns ganska många tåstrumpor med halkskydd under foten i den största storleken. Det blev fel en gång när jag beställde dem och därför finns det ganska många av dem på lagret. Det gäller både de grå och de svarta så kallade yoga tåstrumporna. Man behöver såklart inte ha dem på sig för att man ska utöva yoga. Personligen använder jag gärna yoga tåstrumporna vilken dag som helst för de sitter så bra på foten. Och trappan upp till vår ovanvåning är lite hal och därför är det skönt att ha halkskyddet under foten.

Eftersom det är så väldigt många tåstrumpor i den stora storleken så tänkte jag att du får hjälpa mig att rensa lite. Jag har sänkt priset med 100:- på de här strumporna. Det är egentligen att ge bort dem. De 19:- du får betala för dem är för att hjälpa till att täcka kostnaden för vad porto och packning kostar att skicka dem till dig.

När nu priset är så väldigt lågt så har jag valt att begränsa det så att det bara gäller till den 21 januari. Och det gäller alltså bara de tåstrumpor som kallas yogatåstrumpor och som är i storlek L (44-47). Du hittar dem här:

Publicerad den Lämna en kommentar

God Jul och Gott nytt år

Jag vill bara önska dig en god jul och ett gott nytt år!

Jag hoppas att ditt gångna år har varit bra och att julhelgen vi har framför oss blir precis så som du hoppas. Själv ska jag fira jul på traditionellt vis med gran, julbord, Kalle Anka och förmodligen kommer det även en tomte eftersom ett barn kommer att vara med. Men alla dagar innan jul och även efter jul, så är jag här och tar hand om det som du beställt.

Som sagt önskar jag dig och de du har runt dig en riktigt god jul!

Publicerad den Lämna en kommentar

Jultider

Den vanligaste frågan så här i jultid, är om leveransen hinner komma fram innan jul.

Ska du ha något innan jul, så är sista chansen den posthämtning som Postnord gör här onsdagen den 21 december. De kommer hit och hämtar någon gång på eftermiddagen, så din beställning bör vara här senast 10:00 den 21 december, helst betydligt tidigare. Dessutom ska man tänka att det är juletid och Postnord har förmodligen extra mycket att göra vilket kan ställa till det. Som vanligt gäller att vara ute i så god tid som möjligt och inga garantier på leverans innan jul utlovas. (mina barn har lärt sig att jag aldrig lovar något, men jag gör alltid så gott jag kan och hur Postnord gör, kan jag såklart inte alls gå i god för)

Om det du beställer inte nödvändigtvis måste vara framme innan jul, så kommer jag att skicka iväg alla beställningar som vanligt enligt det varannan dag schema som Postnord följer här, även under mellandagarna.

Vill du veta när Postnord hämtar försändelser här, kan du använda den här länken:

https://www.postnord.se/vara-verktyg/sok-utdelningsdag

Postnord hämtar och lämnar post här samma dag, så därför kan du använda Utdelningsdag-tjänsten som de tillhandhåller. För att få veta när vi skickar, knappa in vårt postnummer 31161, så vet du vilken dag din beställning troligtvis åker härifrån. Efter att Postnord hämtat försändelsen här så är den vanligtvis hos dig dagen efter.

Årets bästa julklappstips då?

Det finns stor risk att jag är tjatig här. I alla år har jag rekommenderat Supi Strumpklämmorna. Det beror naturligtvis på att de är fantastiskt bra och väldigt uppskattade. De är så bra att jag inte ens bryr mig om att förklara det mer här. Jag låter strumpklämmorna tala för sig själv.

Men om man nu redan gett strumpklämmor till alla man känner. Vad ska man då hitta på? Då skulle jag faktiskt rekommendera höstens nykomling – Zent Stödstrumpor. Varför? Jo:

-Finns bara i två storlekar, så du behöver inte veta exakt vilken storlek mottagaren har. Herrstorlek eller damstorlek.

-Sitter inte jättetajt, så även den som inte är van vid stödstrumpor kan uppskatta dem.

-Stödstrumpor värmer. Perfekt som julklapp i frusen vintertid.

-Strumpor är alltid användbara. Nästan alla använder ju strumpor. Varför då inte använda ett par som piggar upp benen.

-Zent stödstrumporna har roliga mönster.

Det var några av de många anledningar till varför Zent stödstrumporna är så bra julklapp. Jag ska faktiskt ge mig själv ett par 🙂 Skönt nu när vi sänkt värmen i vårt hus för att hjälpa till att spara på elen.

Du hittar Zent Stödstrumporna här ->

Publicerad den Lämna en kommentar

Varken Singles Day eller Black Friday

Nu avlöser den ena shoppingdagen den andra. Personligen hade jag inte hört talas om Singles day förut. Men när jag fick en massa reklam till min mejl, förstod jag snart att det var något jag behövde kolla upp. Det visade sig vara en shoppingdag vi importerat från öster. Den 11/11 är det alltså en dag då butiker har speciella erbjudanden. För alla handlares del så är det bara ännu en dag då de får skicka ut erbjudanden att locka dig och mig med.

Den här veckan är det Black Week. Det startade ursprungligen med en Black Friday. Men för alla butiker blev det förmodligen inte bra med bara en enda dag med super-erbjudanden. Därför utökade många till att ha en Black Weekend, alltså hela helgen med erbjudanden. Fast inte heller det duger åt en del butiker. Många har nu hela den här veckan med speciella black week erbjudanden och vissa började till och med en helg innan.

Som du kanske förstår av min kritiska ton så är jag inte någon stor beundrare av dessa tok-shopping-dagar. Jag tror att folk handlar på tok för mycket. Visst är det kul att få ett bra erbjudande på något som man ändå kanske behöver, men risken är att man köper något mer än vad man behöver.

Här på Strumpbutiken hittar du inte några speciella black friday erbjudanden eller singels day rabatter. Jag försöker hålla ett konstant lågt pris istället. Det tycker jag är mycket mer rättvist och ärligare. Vill du göra fynd här, så titta bland våra fynd. Hela hösten har vi haft lagerrensning och det kommer vi att fortsätta med. Det är produkter som inte längre ska finnas i lagret och som därför reas ut för att göra plats åt sådant som ska få mera plats. I höst har vi till exempel utökat sortimentet med flera olika färger på strumpklämmor och nytt märke på stödstrumporna. Dessa artiklar behöver den plats på lagret som de produkter vi rear ut just nu har. Det är därför du hittar fyndvaror här, inte för att det är en speciell shopping-dag.

Som Världsnatur vän fick jag idag ett mejl om det här med black friday och de tycker samma som jag. Så här säger de i sitt mejl:

Black Friday har blivit Black Week. –20%, –30%, –50%. Hela sten änumera en enda ng reasäsong, med fynderbjudanden och så nga varor till reapris, att vi knappt hinner blinka.

69äen minskning som tyvärr även de sta Black Friday-rabatterna att blekna, och som borde få oss att tappa andan. nu pratar vi inte om prissänkta kläder eller mobiltelefoner, utan om en skrämmande lagerrensning som ute naturen. Bestånden av vilda djur har snitt minskat med 69% på mindre ä50 år*. stan av 10 exemplar har alltså rsvunnit. 

De senaste 50 åren har jordens befolkning rdubblats, handel och konsumtion ökar och städer xer. Vi utnyttjar naturens resurser en takt vi aldrig sett tidigare vilket verkar de natur och djur negativt.

Arternas överlevnad kan inte tas given och det äett faktum som aldrig glömmas bort, varken på Black Friday eller resten av året.

Den verkligt goda affären idag handlar om att dda arterna på planet fråutrotning. Hjälp oss kampen att öka den biologiska ngfalden och nda den da siffran.

Ge gärna ett bidrag till världsnaturfondens black friday insamling. Du hittar insamlingen här:

Våra fyndvaror som reas ut för att ge plats åt nyheter hittar du här:

Publicerad den Lämna en kommentar

Diabetessock, inte bara för diabetiker

Eftersom diabetessockarna kallas just för diabetessock, så kanske du tror att de inte är något för dig eftersom du inte har diabetes. Det trodde jag väldigt länge. Men då går du, precis som jag gjorde, miste om något. Personligen är diabetessockarna just nu mina favoriter.

För ungefär ett år sedan började jag få ont i hälen. Jag tänkte först inte så mycket på det. Har sedan jag föll av hästen i full galopp problem med ryggen och tänkte att det kanske hade något med ryggen att göra. Men problemet gav inte med sig. Till slut insåg jag att det måste vara något annat. Nu vet jag att det är hälsoporre. Visst har problemen med ryggen hjälpt till, men det huvudsakliga problemet låg i att jag gjorde mina dagliga promenader med hunden i typ arbetskängor. Det var inte någon bra idé och det kan jag starkt avråda från.

När man väl fått hälsporre så vill det inte riktigt ge med sig. Eller i alla fall så verkar det vara något som jag får leva med ett tag. Nu använder jag alltid rätt skor när jag går ut med hunden. Jag visste såklart redan innan att rätt skor är viktigt, men tänkte inte så långt som till arbetsskorna. De skulle jag ju bara ha när jag mockade i stallet och arbetsskor är lite som de är.

Nu har jag bättre skor på fötterna i alla lägen. Men problemet med hälsporre försvinner inte för att man plötsligt börjar gå med rätt skor alltid. Och det är ju inte bara när man har skor på fötterna som det gör ont.

Av någon underlig anledning så hade jag inte provat diabetessockarna förut. Jag tänkte att eftersom jag inte har diabetes så är det inget för mig. Men så fel jag hade. Diabetes strumporna är som sagt mina favoriter just nu. De är så sköna att ha på sig. Det är som att gå på moln.

Du som har hälsporre vet vad skillnaden är med något mjukt under fötterna. Du precis som jag har förmodligen provat hundratals olika inläggssulor och tusentals olika andra knep för att göra tillvaron lite mer behaglig. Har du hittat ett bra knep så fortsätt med det och skicka gärna ett mejl och berätta. Men komplettera gärna med ett par diabetessockar också. Kanske kan de hjälpa dig lika mycket som de hjälper mig.

Här hittar du alla diabetessockar med frottésula ->

Ta hand om dig!

Publicerad den Lämna en kommentar

Strumpklämmor till barnen

Att använda strumpklämmor i en familj med barn i olika åldrar är extra fördelaktigt.

I vår familj har vi delat upp färgerna på klämmorna så att alla har en egen. Personligen använder jag de gula klämmorna. Dottern använder svarta klämmor, min man gröna, sönerna röda och blå. Hade vi varit fler i familjen hade det funnits fler färger att välja mellan.

Har du en familj där ni är fler än 9, går det att lösa genom att till exempel låta pappa och minsta dottern ha samma färg. Anta till exempel att de använder röda klämmor båda. När strumporna ska sorteras efter tvätt, så ser du förmodligen ändå skillnad på de sockar som pappa i huset använder och på de som yngsta dottern i huset använder, trots att de har röda klämmor båda. Det skulle i alla fall funka i vårt hus eftersom dottern hellre går med kort skaft medan min man använder grova arbetssockor. Hos dig kanske det är två andra som normalt har väldigt olika strumpor, som kan samsas om samma färg.

Att få barnen att använda strumpklämmor brukar inte vara speciellt svårt. Jag brukar säga att klämman är som en krokodil som vill ta ett stort bett av strumporna och då funkar det oftast väldigt enkelt. De minsta barnen kan såklart inte klara det själv. När de börja klara det själv är svårt att säga. Vid vilken ålder beror ju på deras individuella utveckling av motoriken i händerna.

När barnen själv får välja vilken färg de vill ha på sina klämmor, så ökar också chansen att de ska använda dem. Och naturligtvis måste klämmorna vara lätta för dem att få tag i.

Barn är roliga. När vi började med strumpklämmor i vårt hus för väldigt många år sedan, så var sönerna relativt små och deras huvudintresse var maskiner av olika slag. Ibland kunde jag därför hitta alla strumpklämmor bland deras lastmaskiner och lastbilar. I deras värld var strumpklämmorna utmärkta objekt att lasta och tippa på lastbilarnas flak. Jag brukar säga att det är fantasin som sätter gränsen för vad man kan använda klämman till. I deras värld var det inget fel alls på fantasin. Har du barn? Använder dina barn strumpklämmorna till något annat än till strumpor?

Som jag sagt förut, så har jag begränsat mina användningsområde till strumpor och vantar. Samt som handdukshank och för att hålla täcket på rätt plats i påslakanet. Det är mina favorit användningsområde. Men vi har en del akvarium i vårt hem och där kommer klämmorna också till användning ibland.

Vill du ha fler tips på användningsområde? Fråga ditt barn. De är kreativa och ser möjligheter där vi inte gör det. Min ena son använder till exempel en klämma för att hänga upp jackan ( en lättare sommarjacka som också saknar hank ). Han har klämman i fickan alltid redo att användas.

Alla strumpklämmor hittar du här ->

Publicerad den Lämna en kommentar

Personlig kontakt med kund

I april i år skrev jag lite om hur mycket jag uppskattar den personliga relationen med dig som kund. Du kan läsa inlägget här ->

Då skrev jag bland annat om en kvinna, Hanna, som jag lärt känna tack vare att hon beställde strumpor. Hanna och jag har fortsatt att hålla kontakten. Vi skriver inte lika ofta till varandra som vi gjorde i början, men det blir ändå ett par mejl i månaden fram och tillbaka. Jag uppskattar verkligen kontakten jag fått med Hanna som jag tycker är en fantastisk kvinna, i alla fall via mejl 🙂 Hanna och jag har mycket gemensamt och ju mer vi skriver till varandra ju mer upptäcker vi likheter hos varandra.

I förra veckan gjorde hon helt oväntat (oväntat från min sida i alla fall :)) en ny beställning med strumpor. Jag blev så glad när det var Hanna som jag fick skicka strumpor till, så jag skickade med bonus-sockar till henne. Några dagar senare kom detta mejl:

Hej ra Linda,
Stort tack till strumporna som kom idag! 
Och sååå oerhört gulligt av Dig att skicka med va! Blev tteglad! Tack snälla…
Älskar alla dessa strumpor. Det äså mysigt att ta fram alla stumpor jag har songen. Gå igenom dem. Sortera och ra mig av med urtvättade och dana som kanske har rd resår… Sedan gga till de nya. mig kvittar det hur fina kläder man har, om inte strumporna äsköna. De äkanske inte det plagg som syns rst på en. Men de utgöpå got tt, grunden nslan av att vara bekväm. 
Jag tycker så mycket om strumpor med mpning. dan gosig frottesula på insidan. Diabetes sockorna ämagiska. Liksom strumporna… Har en fot med hallux valgus. Och då ästrumpor toppen! De att man automatiskt spretar med rna. tterna nns så behagliga på kvällen, efter en dag med strumpor… 
Äman stressad kan man ra mycket att komma ner varv. Framförallt ta hand om sina tter. Fotbad, fotmassage, en rlig fotcreme… Och sedan på med rliga strumpor. Helt ljuvligt. Man tar de djupa andetagen… 
Blir inte så nga rader denna ng. Ville bara ga stort tack!
Vi rs!
Allt gott till Dig!
Hanna 😉
Tack snälla Hanna för fantastiska ord från dig och tack för att jag fick dela med mig av det du skrivit till mina andra besökare.
Vill du lära känna Hanna, så ta en titt på hennes blogg som du hittar här -> 
Och vad beställde Hanna då? Här kommer hela listan:
Egentligen skulle jag vilja berätta om flera trevliga kunder, men det här inlägget är redan långt så det räcker. Men jag vill ändå passa på att tacka alla som handlar här för att ni gör just det. Jag är oändligt tacksam och flera av er tänker jag på regelbundet. Bland annat kvinnan som åkte till skördefesten på Öland och kvinnan med hantverkare som fixade stenläggning.
Hannas val av strumpor:
Publicerad den Lämna en kommentar

Fortfarande fynd kvar

Hela hösten har vi ju lagerrensning här på Strumpbutiken. Många, framförallt kalsonger har redan tagit slut och även flera av halksockarna till barn. Efter hand som en del varor säljs slut fylls det på med andra.

Den del av lagret som ska rensas består av ett flertal stora kartonger där alla möjliga produkter blandats hur som helst. I en och samma låda kan det ligga både kalsonger i stolek xxl och små barnsockar i storlek 19-21. Det är helt enkelt sådant som har blivit över vid tidigare tillfällen som samlats i alla dessa kartonger och nu behöver det verkligen rensas upp bland dem.

Men eftersom det är udda produkter som liksom blivit över, så finns det i regel bara en eller ett par av varje. Om du som kund ser något bland fynden som du gillar, så tveka inte. Nästa gång kanske produkten inte finns längre.

Bara för att det är lagerrensning, betyder det inte att det är något fel på produkterna. Flera av dem har varit väldigt populära, men sålt slut eller nästan slut och då hamnat i dessa kartonger som nu står på lagret och tar plats.

Som sagt har det försvunnit en hel del fynd-produkter, men än finns det fynd kvar att göra. Och som sagt är det först till kvarn som gäller. Vissa fynd är sänkta med så mycket som 70%.

Alla aktuella fynd hittar du här ->

Hittills har det inte varit så många trosor att fynda, men planen är att det under den här veckan kommer att bli ändring på det. Sedan vi startade lagerrensningen, så har det mest åkt iväg både strumpor och kalsonger, men någon påfyllning i butiken har det varit dåligt med. Planen är som sagt att det ska ändras den kommande veckan. Jag hoppas kunna fylla på med både strumpor, kalsonger och trosor i blandade storlekar och färger.