Publicerad den Lämna en kommentar

Hur många strumpklämmor behöver man?

En vanlig fråga jag får är hur många strumpklämmor man ska ha. Det är naturligtvis svårt att svara på och väldigt individuellt. Framförallt beror svaret på hur ofta du tvättar strumpor. Om du som jag försöker tvätta på helgen, så behöver du minst sju klämmor per person i hushållet. En klämma för varje par strumpor. Personligen tycker jag att det är väldigt snålt och helst vill jag ha minst dubbelt så många.

Som det är just nu har jag lika många klämmor i min färg som jag har strumpor i lådan och det råkar vara väldigt många 🙂 Jag har så många olika strumpor som jag varierar mellan och därför ligger det många strumpor i min låda. 

Om det är någon i familjen som har svårt att komma ihåg att sätta på klämma när han/hon tar av strumporna, så ha några extra klämmor till henne/honom. Du behöver kanske placera klämmor på flera olika platser för att personen i fråga ska komma ihåg att använda dem. Kanske du har någon i din familj som är lite mer bekväm av sig, som inte ”orkar” gå till klämmorna. Då behöver du kanske placera klämmor på alla de platser där han/hon tar av strumporna. 

Fast bästa botemedlet mot problemet ork, är att helt enkelt ignorera personens strumpor. Sortera alla som har klämma, men strunta i de andra. Till slut har den orkeslösa inga strumpor och tvingas då att själv sortera strumporna på det gamla viset. 

Så hade jag det. Min dotter kom in i en period då hon inte satte på klämma, trots att vi använt det i flera år, hon också. Till slut tröttnade jag och ignorerade hennes strumpor. När hon sedan kom och klagade över att hon inte hade några strumpor att ta på sig, hänvisade jag till högen med osorterade strumpor. Så fort hon fick se högen, bad hon om flera klämmor, vilket hon såklart fick och nu använder flitigt igen. 

Kortfattat kan man alltså säga att förmodligen behöver du minst sju, men ännu hellre, flera. Att snåla med klämmor kan leda till att någon i huset slutar använda dem. 

Just nu är det sänkt pris på klämmorna som ligger paketerade med 5 blå klämmor, 5 röda och 5 gula. Detta för att du ska kunna köpa några extra. Erbjudandet gäller endast under februari. 

Alla strumpklämmor hittar du här ->

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *