Publicerad den Lämna en kommentar

Nya Fynd och Bambustrumpor

I början av Januari var det dags för den årliga inventeringen här på Strumpbutiken. Att räkna sockar är inte det roligaste man kan göra, men eftersom jag bara gör det en gång om året så blir det ofta en intressant ”aha-upplevelse”. I år valde jag att ta inventeringen ett steg längre eftersom jag fick lite väl många ”aha-upplevelser” när jag gick där och räknade. Jag hittade massor med snygga sockar och en del underkläder som av någon anledning inte legat ute i webbshoppen. Det är ju väldigt dumt. Så jag har påbörjat en grundlig storstädning och sortering.

Alla fynd jag gör på lagret kommer efterhand att bli fynd även för dig. Jag har samlat flera stora backar med sockar som det bara är en eller ett par kvar av, men som är väldigt snygga om du frågar mig. Planen är att beta av en back i taget av dessa fynd. Det är mest ”vanliga” sockar från tiden innan Strumpbutiken specialiserade sig på Diabetessockar, Stödstrumpor och Tåstrumpor.

Nu har jag också valt att lägga till en ny kategori i webbshoppen – Bambu. Det har funnits bambu sockar förut, både vanliga och stödstrumpor. Men de ”vanliga” har inte funnits ett tag av olika anledningar. Nu kommer de dock att finnas i webbshoppen igen ett tag. Om du som kund gillar dem så får de kanske stanna kvar, annars tar jag bort dem igen. Det är ju du som kund som bestämmer vad som ska ingå i Strumpbutikens sortiment.

Vad är det då som gör att bambu strumpor passar in i ett sortiment med strumpor som är tänkt hjälpa användaren? Jo, det är bambuns unika egenskaper som är huvudorsaken.

  • Bambu-fibern hjälper till att hålla huden sval och verkar fuktighetsreglerande. De kan alltså vara ett bättre alternativ än ”vanliga bomulls-sockar” för dig som har problem med fotsvett.
  • Bambu-fibern är rund och len, vilket gör att de kan passa dig som har känslig hud lite bättre än till exempel vanliga sockar av bomull.
  • Bambun odlas ekologiskt helt utan bekämpningsmedel eller konstgödning. När man omvandlar bambun från planta till fiber så att den kan användas för att till exempel tillverka strumpor, då använder man kemikalier, men det gör man även när man bland annat tvättar bomullen före användning. Att bambun utsätts för mindre mängd kemikalier är såklart också bra för dig som använder dem eftersom risken för att påträffa farliga gifter i strumporna blir mindre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.