Köpvillkor

Tryggt, enkelt snabbt och personligt

Det är tryggt att handla hos oss. Vi använder oss av Skandinaviens ledande leverantör av betalningssystem.
Vi har öppet dygnet runt, du beställer när det passar dig.
Du har alltid 14 dagars öppet köp och full bytesrätt.
Vi erbjuder snabba leveranser, inom 3 helgfria dagar (gäller inom Sverige och produkter som finns i lager).

Allmänna villkor

Vi levererar till Sverige, Norge, Finland och Danmark.
Alla försök till bedrägerier polisanmäls och Strumpbutiken förbehåller sig rätten att häva köpet om detta befaras.
Strumpbutiken reserverar sig för eventuella tryckfel och vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Hur färgen återges kan bero på inställningar i din dator.
Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd att beställa.

Distans- och hemförsäljningslagen

Internethandel, postorder- och telefonförsäljning regleras från och med den 1 april 2005 i en ny lag. Lagen gäller även när du köper något av en försäljare som kommer till din dörr.

Läs allt om denna lag på Sveriges Riksdags webbplats. Extern länk

Pris
I priserna ingår moms med 25 procent med undantag för norska kunder som handlar exklusive moms. Som norsk kund och därmed icke EU-medlem måste du dock vara beredd på att betala norsk moms i tullen. Strumpbutiken förbehåller sig rätten att ändra priser i förhållande till justeringar i valuta, moms, avgifter eller liknande. Dessa prisjusteringar regleras omedelbart då Strumpbutiken anser det vara befogat. Redan lagd beställning berörs ej av eventuella prisjusteringar. Strumpbutiken.com reserverar sig även för eventuella felaktiga priser.

Betalning
Vi har flera olika betalningsalternativ för att du som kund ska kunna välja det sätt som passar dig bäst. Du har att välja mellan betalning med betalkort/kreditkort eller faktura.

Förskottsinbetalning
Väljer du förskottsinbetalning, skickas inget till dig förrän du har betalat in rätt belopp till vårt bankgiro 5512-8854. När du betalar in ber vi dig att istället för ocr-nummer, skriva ett meddelande med ditt namn och ordernummer. Ordernummer hittar du nästan överst på orderbekräftelsen som kommer till din mail automatiskt efter korrekt genomförd beställning. Betalar du från utlandet, kan du använda IBAN; SE22 8000 0806 0618 3020 9837 och Bic SWEDSESS.
När du väljer förskottsinbetalning, tänk på att det ibland kan ta några dagar innan pengarna kommer fram.

Betalning med kort (Sverige, Norge, Finland, Danmark)
Väljer du att betala med kreditkort betalar du ingen kortavgift. Vid eventuell retur går pengarna för varan tillbaka till ditt kort. Hos oss kan du göra snabba, enkla och säkra betalningar med betalkort som VISA och MasterCard. Vi tycker att det är viktigt att våra kunder känner sig trygga vid köp av oss och samarbetar därför med Pason och Paypal som är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. För att göra kortköp så säkert som möjligt skickas informationen via en säker förbindelse och dina kortuppgifter kan inte läsas av utomstående.

Direktbetalning via internetbank
Vi erbjuder dig att betala genom Internetbank (än så länge Swebank och Handelsbanken) med PAYSON.

Om PaysonFaktura
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om – – kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.
Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda
avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna
nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av
ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.
Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Klarna är tillfälligt inte något betalningsalternativ av olika anledningar. Vill du betala mot faktura rekommenderar vi Payson som funkar minst lika bra som Klarna.


Ej uthämtad vara
Vi debiterar 300 kronor för icke uthämtade varor.

Ångerrätt
Helt nöjd eller pengarna tillbaka. Du har full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i obruten förpackning. Vid retur eller byte av varor står du själv för returkostnaden. Om varan är felaktig står vi för returfrakten. Av hygienskäl gäller bytesrätt eller öppet köp för underkläder endast om vi tydligt kan se att produkten inte har använts. Du har ingen ångerrätt:

• Om varan pga. sitt skick inte kan återlämnas
• Om plombering brutits

Retur av vara
Öppet köp betyder att du får pengarna tillbaka om du ångrar köpet och lämnar tillbaka det du köpt inom 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är oanvänd och i oskadat skick. Du står själv för returkostnaden. Efter att vi har fått tillbaka varan och godkänt returen överför vi så snart som möjligt pengar på det bankkontonummer som du tillhandahåller.

Byte av vara
Du kan lämna tillbaka varan och välja en annan inom 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att den är oanvänd och i oskadat skick. Kontakta alltid kundtjänst på info@strumpbutiken.com om du vill byta en vara så att vi kan reservera den nya varan åt dig. Om du inte gör detta riskerar du att det du vill ha tar slut innan vi hinner registrera bytet. För effektiv hjälp, ange ditt ordernummer i mailet. Du står själv för returfrakten.

Adressen är:
Strumpbutiken.com
Släryd 125
31161 Ullared
Sweden

När vi fått returen och godkänt den skickar vi ut den nya varan till dig. Om den skulle vara billigare eller dyrare än den förra varan får du antingen betala mellanskillnaden eller så betalar vi tillbaka till dig.

Restnotering
Om en vara har tagit slut ersätts den antingen med annan likvärdig artikel eller så stryks den helt från din order.

Reklamation av vara
Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom ramen för denna lag, gå till Konsumentverket. Reklamation innebär att du meddelar oss att du inte godtar varan och att du anger på vilket sätt du anser att varan är felaktig. Om varan är felaktig ska du reklamera så fort som möjligt. Kontakta alltid kundtjänst på info@strumpbutiken.com om du vill reklamera en vara. Skriv vad som är fel på varan och varför du inte är nöjd. Det är viktig information för att kunna göra förbättringar och ge våra kunder en bättre service. Meddela om du vill ha en ny vara eller pengarna tillbaka. Skicka tillbaka i originalemballaget. Om du får hem en vara som är felaktig eller felexpedierad, betalar vi frakten. När vi fått varan och godkänt reklamationen skickar vi en ny vara alternativt överför pengar så snart som möjligt till ditt bankkontonummer. Vänligen notera att vi ej löser ut varor som återsändes till oss mot postförskott eller efterkrav.

Force Majeure
Strumpbutiken skall vara befriat från skadestånd och andra påföljder om fullgörelsen av avtalet hindras eller försvåras av någon omständighet – såsom till exempel krig, myndighetsingripande, oroligheter, inskränkningar i energitillförsel, arbetsmarknadsstörningar, förbud, restriktioner, uteblivna tillstånd, olyckshändelser, ogynnsamma transport- eller väderleksförhållanden eller uteblivna leveranser från underleverantörer – som Strumpbutiken skäligen inte kunnat förutse vid tiden för avtalets slutande och vars följder Strumpbutiken inte heller kunnat undvika eller övervinna. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten


Leveransvillkor

Fraktkostnad
Vi tillämpar fast frakt- och administrationsavgift om 29 kr inom Sverige. Frakt- och administrationsavgift till Danmark och Finland är 69 kr och för Norge 55,20 kr. Kostnader för det betalningssätt du väljer tillkommer. För faktura är det för närvarande 24 kr. För betalning med kreditkort tillkommer ingen avgift. För beställningar utanför Sverige accepteras endast kortbetalningar förrutom i Norge där även faktura är accepterat.Leveranssätt & leveranstid

Sverige
Normal leveranstid är 1-3 helgfria dagar.

Danmark, Finland, Norge
Normal leveranstid är 5 helgfria dagar.

Transportskador
Alla paket som lämnar oss är försäkrade. Är paketet och/eller innehållet skadat när du får det, anmäl det genast på platsen. Har du öppnat paketet och upptäcker skada så kontakta kundtjänst på info@strumpbutiken.com. Alla våra paket är försäkrade och vi står för transportrisken det vill säga risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till utlämningsstället.

Avbeställning
Om du ångrar dig direkt efter du har lagt ordern kan du ringa alternativt maila kundtjänst, info@strumpbutiken.com, och meddela detta. Om vi redan har hunnit skicka varan går det dock inte att avbeställa, då får du göra en retur när din order kommit fram. Du står för returfrakten. Om du inte hämtar ut varan kommer vi att debitera dig en kostnad på 300 kronor.

Integritetspolicy

Integritetspolicyn har vi i ett separat dokument som du kan läsa här….

Lämna en kommentar