Varken Singles Day eller Black Friday

Nu avlöser den ena shoppingdagen den andra. Personligen hade jag inte hört talas om Singles day förut. Men när jag fick en massa reklam till min mejl, förstod jag snart att det var något jag behövde kolla upp. Det visade sig vara en shoppingdag vi importerat från öster. Den 11/11 är det alltså en dag då butiker har speciella erbjudanden. För alla handlares del så är det bara ännu en dag då de får skicka ut erbjudanden att locka dig och mig med.

Den här veckan är det Black Week. Det startade ursprungligen med en Black Friday. Men för alla butiker blev det förmodligen inte bra med bara en enda dag med super-erbjudanden. Därför utökade många till att ha en Black Weekend, alltså hela helgen med erbjudanden. Fast inte heller det duger åt en del butiker. Många har nu hela den här veckan med speciella black week erbjudanden och vissa började till och med en helg innan.

Som du kanske förstår av min kritiska ton så är jag inte någon stor beundrare av dessa tok-shopping-dagar. Jag tror att folk handlar på tok för mycket. Visst är det kul att få ett bra erbjudande på något som man ändå kanske behöver, men risken är att man köper något mer än vad man behöver.

Här på Strumpbutiken hittar du inte några speciella black friday erbjudanden eller singels day rabatter. Jag försöker hålla ett konstant lågt pris istället. Det tycker jag är mycket mer rättvist och ärligare. Vill du göra fynd här, så titta bland våra fynd. Hela hösten har vi haft lagerrensning och det kommer vi att fortsätta med. Det är produkter som inte längre ska finnas i lagret och som därför reas ut för att göra plats åt sådant som ska få mera plats. I höst har vi till exempel utökat sortimentet med flera olika färger på strumpklämmor och nytt märke på stödstrumporna. Dessa artiklar behöver den plats på lagret som de produkter vi rear ut just nu har. Det är därför du hittar fyndvaror här, inte för att det är en speciell shopping-dag.

Som Världsnatur vän fick jag idag ett mejl om det här med black friday och de tycker samma som jag. Så här säger de i sitt mejl:

Black Friday har blivit Black Week. –20%, –30%, –50%. Hela sten änumera en enda ng reasäsong, med fynderbjudanden och så nga varor till reapris, att vi knappt hinner blinka.

69äen minskning som tyvärr även de sta Black Friday-rabatterna att blekna, och som borde få oss att tappa andan. nu pratar vi inte om prissänkta kläder eller mobiltelefoner, utan om en skrämmande lagerrensning som ute naturen. Bestånden av vilda djur har snitt minskat med 69% på mindre ä50 år*. stan av 10 exemplar har alltså rsvunnit. 

De senaste 50 åren har jordens befolkning rdubblats, handel och konsumtion ökar och städer xer. Vi utnyttjar naturens resurser en takt vi aldrig sett tidigare vilket verkar de natur och djur negativt.

Arternas överlevnad kan inte tas given och det äett faktum som aldrig glömmas bort, varken på Black Friday eller resten av året.

Den verkligt goda affären idag handlar om att dda arterna på planet fråutrotning. Hjälp oss kampen att öka den biologiska ngfalden och nda den da siffran.

Ge gärna ett bidrag till världsnaturfondens black friday insamling. Du hittar insamlingen här:

Våra fyndvaror som reas ut för att ge plats åt nyheter hittar du här:

Lämna en kommentar