Bambu

Strumpor gjorda av bambu är lyxigt mjuka och bra för dig med känslig hud eftersom fibern är rund och len.

Vilken storlek behöver du?

Varför strumpor av Bambu?

Bambu är tack vare sina runda fibrer ett mjukt och följsamt material vilket passar bra för den som har känslig hud. Bambun hjälper även till att hålla huden sval och verkar fuktighetsreglerande. De sockar du hittar här har så kallad "komfortresår" vilket innebär att de inte sitter åt runt benet lika hårt som en "vanlig" strumpa. Även tå-sömmen är gjord för att ha så liten påverkan som möjligt. Är du extremt känslig för tryck mot ben och om tå-söm brukar vara ett problem för dig, då rekommenderar vi strumpor ur kategorin Diabetessock istället.

Om Bambu

Bambu är ett gräs som växer bland annat i Kina. Det finns flera olika sorters bambu, precis som det finns flera olika sorters rosor eller pelargonier. Den sort som används för att tillverka kläder är en sort som inte den hotade pandan tycker om. Kläd-bambun växer dessutom på annan plats än där pandan lever. Bambu odlas helt utan både konstgödsel och bekämpningsmedel, vilket gör den skonsam mot miljön. Inte heller behöver man slösa vatten på bambun eftersom det räcker med det vatten som regnar ner på plantorna.

Hur blir bambun fiber som man kan göra kläder av?

Att tillverka bambu-fiber är en kemisk process. Det krävs alltså ett antal kemikalier för att göra bambun så mjuk som den är i de plagg vi säljer. Men de kemikalier som används återanvänds om och om igen i en sluten process. Eftersom processen är sluten går det även åt mindre mängd vatten än vid till exempel framställning av bomull som kan användas för att tillverka kläder.