Publicerad den Lämna en kommentar

En hög med diabetestidningar

Under helgen som gick hade vi kalas. Min son fyllde år och både hans farmor, farfar, mormor och morfar kom på besök. Tydligen hade hans morfar, min pappa, precis fått besked om att han har diabetes. Det är såklart inget roligt besked.

När de var här hade jag ett gammalt nummer av tidningen allt om diabetes liggande framme. Både min pappa och mamma började bläddra i den och blev väldigt förtjusta. De tyckte båda att där var flera intressanta artiklar. Av den anledningen gick jag och hämtade alla nummer som jag hittills har. Det blev en rejäl hög. Tidningen kommer med sex nummer varje år och tydligen har jag varit med i diabetesförbundet sedan 2015.

Själv har jag såklart läst dessa tidningar förut, men när jag nu plockade fram dem igen, så lockade de även mig till läsning. Det är en mycket bra tidning. Visserligen vet vi alla att vi behöver röra på oss för att må bra och vad vi bör äta vet vi egentligen också. Men att läsa om det i en tidning sätter igång motivationen tycker jag.

Jag vet att jag är i riskzonen för att drabbas och jag bör vara väldigt noga med vilket val av livsstil jag väljer framöver. Därför är det extra roligt och nyttigt att läsa dessa tidningar. Det ger ju också kunskap om mediciner och annat som kan vara bra att tänka på när man har diabetes.

Om du som jag ligger i riskzonen, så rekommenderar jag starkt ett medlemskap i diabetesförbundet. Har du redan fått diagnosen eller om du har någon nära anhörig som har diagnosen, då finns det inte någon anledning att inte vara med och få tidningen. Den är enligt mig en av de bästa tidningarna man kan få i brevlådan.

Bild lånad av Diabetesförbundet

 

För att få tidningen allt om diabetes, behöver du bli medlem i diabetesförbundet. Det blir du här ->

Medlemskapet kostar 400:-/år och då får du som sagt sex nummer av den här underbara tidningen.

Har du diabetes och kanske behöver bättre sockar att sätta på fötterna? Då rekommenderar jag sockarna som du hittar i kategorin ”diabetesstrumpor”. Där är det strumpor med lös resår och utan tåsöm som riskerar att ge dig besvärliga skavsår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *