Rosa diabetessock av bambu med ränder

Hittills har diabetessockarna endast funnits i svart, vitt och grått. Men nu äntligen finns det lite färg. En härligt mjuk rosa diabetessock med smala grå ränder.

Bambuviskos

De här sockarna är gjorda av det mjuka och fantastiska materialet bambu-viskos.

Bambuviskosen tillverkas som man hör på namnet av bambu, som odlas i Kina. Du behöver inte vara orolig att sockarna tagit maten från pandan. Det finns flera olika sorters bambu och den som används för att göra kläder äts inte av pandor. Pandorna och den bambu som odlas för att göra strumpor växer på olika höjd i de Kinesiska bergen.

Bambun kommer alltså från Kina, men det är svensk design och själva tillverkningen av strumporna har skett inom EU. Strumporna är också märkta med OEKO-TEX, vilket är en standard som används för att säkerställa kvalitet.

Polyamid och Lycra

Polyamid och Lycra finns i väldigt många strumpor, så även i dessa diabetessockar. Men varför blandar man in det? Jo, för att dels få ökad slitstyrka. Dessa syntetiska material är mycket slit-starkare än både bomull och bambu. Men de är också bra för att hålla strumporna på plats på foten. Ingen vill ju ha en hopknölad strumpa i hålfoten och det är vad Polyamid och Lycra hjälper till att förhindra.

De Rosa Diabetessockarna

De här Rosa diabetessockarna är alltså gjorda av Bambuviskos, polyamid och lycra. Naturligtvis kan du tvätta dem i 60 grader. Dessa strumpor finns i storlek 37/39 och 40/42.

diabetesstrumpa av bambu

Alla diabetes-sockar hittar du här ->

Lämna en kommentar