Stödstrumpor

Välj rätt storlek

Mät benet innan du beställer så att du får en strumpa som passar just dig.

När man ska köpa stödstrumpor är det viktigare att välja en storlek som passar runt benet än runt foten.

Om våra Stödstrumpor

Doktorn Rekommenderar

Här på Strumpbutiken.com hittar du endast stödstrumpor av märket Doktorn Rekommenderar. Varför? Helt enkelt för att det inte behöver vara flera olika märken så länge det finns ett som är bra. Våra stödstrumpor heter Doktorn rekommenderar för att de under årens lopp tagits fram i samarbete med ledande läkare och experter.

Dessa kompressionsstrumpor (kompressionsstrumpor är ett annat namn för stödstrumpor) är gjorda med den senaste tekniken för att få fram den bäst graderade kompressionen. Samtliga stödtrumpor i sortimentet har självklart störst tryck nere vid foten som sedan avtar uppåt.

Klass 1

Stödstrumpor finns i ett flertal olika kompressionsklasser, men här hittar du endast sådana som är i klass 1. För att använda de andra, högre klasserna med högre tryck, rekommenderas alltid ett samtal med vårdpersonal, vilket vi inte kan erbjuda. Här hittar du ingen strumpa med högre tryck än 22 mmHg.

Material och tvätt

De flesta av våra stödstrumpor är gjorda av bomull, men du hittar även bambu stödstrumpor och stödstrumpor av ull. De senare kan man såklart endast tvätta i 40 grader, men de andra tål maskintvätt upp till 60 grader.