Publicerad den 1 kommentar

Supi Strumpklämmor – bra på många platser

Använder du Supi Strumpklämmor? Det gör naturligtvis jag. Här tänkte jag dela med mig av några korta tips som jag praktiserar.

 

Strumpklämmor i badrummet

Jag har ett pennställ att ha klämmor i och den har jag placerat i badrummet där jag tar av mig sockarna innan jag lägger dem i tvätten. Man kan naturligtvis ha klämmorna i vad man vill, en liten burk, ett glas eller en fin skål. Det viktiga är ju att ha strumpklämmorna där som man vanligtvis tar av sig sina strumpor precis innan de ska i tvätten.

Men mitt tips idag är att ha klämmor på flera platser. Det har jag själv börjat med ganska nyligen. Jag har till exempel några vid sängen, några i köket och några vid tvättmaskinen. När man alltid har klämmorna till hands är det såklart lättare att använda dem. Och ju mer du använder dem, ju fler användningsområde hittar du.

Strumpklämmor i köket

I köket har jag till exempel mina klämmor till att ibland hänga upp disktrasan på en krok istället för att hänga den över kranen. Fast vanligaste användningsområdet i köket är att hänga upp kökshanddukarna. Flera av mina handdukar är köpta utan ”hank” och då är de svåra att hänga upp. Även om det finns hank på handduken så hänger jag hellre upp handduken med hjälp av en Supi strumpklämma. Jag tycker att handduken hänger bättre då.

Strumpklämmor i sovrummet

I sovrummet använder jag strumpklämmorna till att sätta på extra strumpor som jag använt. Oftast byter jag strumpor i samband med att jag ska duscha. Men ibland byter jag någon gång extra och då sker det vanligtvis i sovrummet. Till exempel är det inte alltid som jag går med stödstrumpor en hel dag. Jag har stödstrumpor medan jag jobbar, men sedan byter jag gärna till ett par bambusockar eller ett par diabetessockar. Eftersom jag ibland byter strumpor även i sovrummet, så har jag gärna en liten hög med klämmor där också. Då är det enkelt att sätta på klämman direkt.

Strumpklämmor i sängen

Jag använder även strumpklämmorna för att hålla täcket på plats i mitt påslakan. En klämma i varje hörna är perfekt. När jag berättar för folk att jag använder strumpklämmor för att hålla täcket på plats brukar de ifrågasätta mitt val. Många säger att det inte är skönt att ligga på (innan de ens provat själv). Men personligen ligger jag vanligtvis inte på täcket, jag har det över mig. Visst kan man söta på klämmorna som man har i de övre hörnorna när man sover men det har aldrig stört mig. Att täcket ligger på rätt plats i påslakanet är mer värt för mig än att eventuellt stöta på en liten klämma någon gång ibland. Men vi är alla olika. Har du inte provat, så gör ett försök.

Strumpklämmor vid tvättmaskinen

Som jag sa så har jag även några klämmor vid tvättmaskinen. Det har jag ifall någon råkat glömma sätta på en klämma, vilket egentligen aldrig händer. Däremot händer det någon enstaka gång att en klämma lossnar under tvätten och då är det bra att ha en skål att lägga den i. Min man har ett par strumpor som tappar sin klämma ibland. Jag vet inte varför det händer med just de strumporna. Vi har både grövre och tunnare sockar än de och det funkar bättre än just de där special-sockarna som han har. Att ha en skål med klämmor vid tvättmaskinen har visat sig vara användbart i mitt hushåll.

Strumpklämmor i bilen och i  handväskan

Slutligen så har jag faktiskt klämmorna på ett par platser till. En hel påse är bra att ha i bilen. Ibland ska man iväg till någon och man borde haft en blomma med sig. Då har man räddningen, en påse strumpklämmor är alltid uppskattade och funkar bra istället för blomma. De bjuder ju dessutom till intressant och trevligt samtal.

Och apropå samtal, så har jag alltid lösa klämmor i handväskan. Det händer så ofta att jag börjar prata om klämmorna och när man då ska förklara hur de ser ut och hur de fungerar är det mycket enklare att ta fram en och visa. Naturligtvis låter jag personen behålla klämman och prova själv.

Har du något bra tips eller knep med strumpklämmorna? Skicka i så fall gärna ett mejl och berätta. Är det ett tips som fler kan ha glädje av så skriver jag gärna om det här.

Har du inte börjat använda strumpklämmor än, så gör det! Du hittar dem här:

Strumpklämmor

Om du redan använder, kanske du behöver fylla på med nya…. en påse i bilen kanske…. 😉

1 reaktion på “Supi Strumpklämmor – bra på många platser

  1. […] Supi strumpklämmor – bra på många platser […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *