Publicerad den Lämna en kommentar

Tåstrumpor nu och då

Tåstrumpor har i många, många år varit en av Strumpbutikens storsäljare. Genom åren har det kommit och gått olika märken. Vi började med Sockcompaginets tåstrumpor som i huvudsak var riktade till kvinnor och barn. De hade väldigt roliga mönster och färger. Nedan bild är till exempel från 2011 och var då en riktig storsäljare. Flera gånger tyckte jag att jag tog hem många, men de räckte ändå aldrig till. Efterfrågan var högre än vad jag lyckades hålla i lager.

Efter några år kom även efterfrågan på tåstrumpor för män. Det var i samband med det som vi startade ett samarbete med Toetoe. Det resulterade i en hel mängd olika nya tåstrumpor. Många olika både enfäragde och randiga till både dam och herr och i olika längd på skaftet. Dessutom fick vi hem tåstrumpor som var specialtillverkade för olika ändamål. Det kom in tåstrumpor för yoga, löpning och grövre tåstrumpor av ull för vandring. Några av dessa ingår fortfarande i sortimentet. Men de blir färre och färre. Av de randiga finns det till exempel bara två olika med normal skaft-längd.

Idag säljer jag i gärna Bolas tåstrumpor. De finns visserligen inte i så många olika färger och inga alls med mönster. Men de tillverkas här i Sverige vilket jag tycker är väldigt roligt. Vi behöver stötta varandra när mycket annat flyttar utomlands. Bola har precis som Toetoe både normalt och kort skaft. Bola har också valt att ha en tåstrumpa av ull. Bolas ull-tåstrumpa är dock i en mer ”normal” grovlek och inte anpassad på samma sätt för vandring.

Först till kvarn på randiga tåstrumpor

Det var när jag upptäckte att det faktiskt bara finns två olika randiga kvar av Toetoe tåstrumporna, som jag insåg att jag måste skriva och berätta det. Det är nämligen osäkert om det kommer att komma in nya och därför är det först till kvarn som gäller.  Månaden ut så sänker jag dessutom priset på dem.

Alla tåstrumpor som ingår i sortimentet just nu hittar du här ->

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *