Publicerad den Lämna en kommentar

Sommar och Sol och vi har korta strumpor

Juni är den första kalendermånaden som räknas som en sommarmånad. När sommaren kommer brukar annars bland annat SMHI ha bra koll på. Mer om SMHI definitionen av sommar kan du läsa här -> Men den klassiska första sommar månaden enligt almanackan är juni.

Sommar är normalt inget som man förknippar med strumpor, men Strumpbutiken kommer vara här varje dag hela sommaren och erbjuda dig de strumpor du behöver. Behöver man använda stödstrumpor så behöver man ju det även när det blir sommar. Och för att slippa skavsår på fötterna så är det såklart skönt att ha ett par strumpor på sig i skorna.

Vilka är de bästa sommar strumporna?

Jag skulle säga bambustrumporna. De hjälper dig att hålla foten något svalare tack vare fiberns unika utseende. Fibern är nämligen ihålig vilket gör att den är bättre på att bevara en jämnare temperatur. Bambun är också bättre på att absorbera fukt jämfört med till exempel bomull tack vare att fibern är ihålig.

Så om du upplever att dina fötter blir extra svettiga under sommaren, så hjälper bambustrumporna till att suga upp den fukten. Ett tips är att ha med ett par extra strumpor om möjligt, så att man kan byta vid behov.

Bambu strumpor finns både som Stödstrumpor och med så kallad roll-topp för dig med diabetes.  I Strumpbutikens utbud finns även ”vanliga” strumpor av bambu. För dig som inte har något speciellt behov av t.ex. stödstrumpor, så kan ett par strumpor med kort skaft vara ett behagligt alternativ nu när sommaren kommer. Givetvis finns det strumpor med kort skaft som dessutom är gjorda av bambu.

Andra strumpor med kort skaft är de med tår. För bland annat dig som gillar yoga eller löpning finns det tåstrumpor med kort skaft. Tåstrumporna är dock gjorda av bomull. Men eftersom tåstrumporna har just tår, så bidrar de till att tårna rör sig mera. De rör sig mer när du använder tåstrumpor utan att du tänker på det. Den ökade tå-aktiviteten ökar blodcirkulationen i foten och det i sin tur gör att det blir lättare för kroppen att reglera värmen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.